Nieuwsfeed

Dit is de beste manier om iemand te troosten die verdrietig is

.

Krantenkoppen in België

“Ik probeerde Zatte Rita-­gewijs een grapje te maken”: Jacky Lafon werd ooit tegengehouden door de politie

Vanaf 9 januari op VTM: een nieuw seizoen van ‘De Buurtpolitie VIPS’. Met in elke aflevering een bekende Vlaming in het bekendste politiekantoor van Vlaanderen. Op 12 januari is dat Jacky Lafon. “Ik heb direct ‘ja’ gezegd toen ze mij vroegen”, vertelt Jacky aan ‘TV Familie’. “De verhaallijn over een inzamelactie voor het goede doel heeft me overtuigd. Plus: ik

Lees meer »

Na verpleegkundigen overweegt nu ook patiënt klacht tegen nalatige Aalsterse chirurg: “Het implantaat lag gewoon los in m’n nek”

Begin deze week trokken verschillende verpleegkundigen van het ASZ Aalst aan de alarmbel bij onze redactie over een nalatige chirurg. Toen Lauranne* het nieuws las, wist ze meteen om wie het ging. Twee jaar geleden werd ze zelf door hem geopereerd en startte haar lijdensweg. “Pas toen ik in een ander ziekenhuis opnieuw geopereerd werd, ontdekte ik welke fout hij

Lees meer »

“Zelfs bij een RSV-virus kan gember een interessant middel zijn”: huisarts vertelt wat dit écht met je lichaam doet

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoé heilzaam is gember precies? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren?

Lees meer »

Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie’ van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig

Lees meer »

Man uit Hoeilaart die inbreker neerschoot, krijgt zes maanden cel met uitstel: “Hij had zeker niet de bedoeling om iemand te raken”

Een man uit Hoeilaart is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel omdat hij in november 2021 een inbreker had neergeschoten. Het openbaar ministerie en de verdediging hadden de vrijspraak gevraagd omdat het om een geval van noodweer zou gaan, maar daar ging de rechtbank niet mee akkoord. Wel was er volgens

Lees meer »