Nieuwsfeed

Dit jaar kwamen er zomaar even 100.000 jobs bij, maar wat brengt 2023? ‘Wees niet ongerust, wel voorbereid’

.

Krantenkoppen in België

Topdokters over de schade die drugs, tabak en alcohol aanrichten: “Veel mensen hebben middelen nodig om het leven aan te kunnen”

Het is een pittige eerste maand van het jaar voor de fans van genotsmiddelen. De gebruikers van cocaïne kregen bakken kritiek voor hun rol in de escalerende drugsoorlog. Die riposteerden fluks dat de gevolgen van alcohol op onze maatschappij veel erger zijn. En dan zijn er nog de vele nieuwjaarsrecepties op de werkvloer en de 55 sterfgevallen per dag in

Lees meer »

Parket wil niemand voor de rechter brengen voor dood van Jozef Chovanec

Het parket van Charleroi wil niemand vervolgen voor de dood van Jozef Chovanec, bijna 5 jaar geleden. De Slovaakse zakenman werd hardhandig aangepakt in een politiecel en overleed later in het ziekenhuis aan een hartstilstand. Volgens het parket zijn de agenten daar niet verantwoordelijk voor. De advocate van Chovanecs weduwe vindt dat onbegrijpelijk en hoopt dat de Raadkamer de agenten

Lees meer »

Roze bussen alleen voor vrouwen in grootste stad van Pakistan

In de grootste stad van Pakistan wordt volgende week een buslijn voor uitsluitend vrouwen geopend. In Karachi rijden vanaf 1 februari minstens tien roze bussen die vrouwelijke studenten en arbeiders vervoeren. Het initiatief is een reactie op het groeiende aantal incidenten in het Pakistaanse openbaar vervoer waarbij vrouwen worden lastiggevallen en geïntimideerd.

Lees meer »

COLUMN. Oostende moest zijn eigen Manhattan krijgen. Nu zitten ze met de gebakken peren

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Eén die woelig verliep in Oostende, want eerst werd het licht van Lange Nelle deels afgeplakt, vervolgens greep minister Matthias Diependaele (N-VA) in. “De klagers wisten dat de vuurtoren er was.” Dat klopt, maar op de hoge verdiepen was de lichthinder misschien onverwacht, betoogt onze columniste. “Oostende moest een stukje Manhattan

Lees meer »

Minister Van Quickenborne achter tralies, een emotionele reis voor Jeroom en veel andere nieuwe titels: dit is het voorjaar van Play4

Nieuwe wind bij Play4. Naast de terugkeer van een hele hoop vertrouwde titles, lanceert de zender in de loop van het voorjaar liefst tien nieuwe formats. Van een emotionele reis van Jeroom naar Canada, over Justitie-minister Vincent Van Quickenborne die achter slot en grendel gaat, een inkijk bij de Antwerpse Orthodoxe Joden en de allereerste interactieve fictiereeks van het land.

Lees meer »