Nieuwsfeed

Druk Duits kanaal blijft nog een week gesloten door olievlek

Door een olielek blijft het Kielerkanaal, dat de Noordzee met de Baltische Zee verbindt, nog zeker tot 3 januari gesloten. Dat hebben de Duitse autoriteiten dinsdag bekendgemaakt.

Krantenkoppen in België

Belgische topman bij Microsoft over oorlog in Oekraïne: “Dit is allereerste data-oorlog in de geschiedenis, data zijn grondstoffen met groot tactisch belang”

Het eerste dataconflict uit de geschiedenis. Zo noemt Bram Couwberghs, topman bij Microsoft, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Couwberghs houdt voor Microsoft de digitale kant van het internationale slagveld in het oog voor West-Europa. "Rusland ziet deze oorlog niet enkel als een conflict dat op het terrein wordt uitgevochten, maar ook online, met spionage, fakenews en cyberaanvallen."

Lees meer »

Federale regering wil ook oudste kerncentrales enkele winters langer openhouden

De federale regering laat de nucleaire veiligheidswaakhond FANC onderzoeken of het mogelijk is om de levensduur van alle kerncentrales te verlengen. Dat heeft het kernkabinet vrijdag beslist en werd bevestigd aan de redacties van VTM NIEUWS en HLN. Begin jaar bereikte de overheid een (voorlopig) akkoord om de levensduur van kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 te verlengen, maar ook

Lees meer »

Poolse premier: “We kunnen Leopard 2-tanks naar Oekraïne sturen zonder toestemming van Duitsland”

De premier van Polen vindt het niet kunnen dat Berlijn (voorlopig) weigert Leopard 2-tanks aan Oekraïne te leveren. “De houding van Duitsland is onaanvaardbaar”, zei Mateusz Morawiecki zondag. De Poolse premier verklaarde vandaag dat hij ook zonder Duitse toestemming tanks richting Oekraïne kan sturen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei gisteren dat als Polen tanks (van Duitse

Lees meer »

Studie berekent hoe lang het zou duren voor het paradijselijke Madagascar zich heeft hersteld van de komst van de mens

Als je vandaag de natuurlijke evolutie zijn werk zou laten doen, zou het maar liefst 2,9 miljoen jaar duren voor Madagascar weer evenveel landzoogdieren telt als vóór de komst van de mens. Dat blijkt uit een studie die verschenen is in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications. Madagascar is een paradijs van biodiversiteit, maar bijna de helft van alle dier- en

Lees meer »

Vlaanderen kan tot 20 ton cocaïne per week verbranden

De capaciteit om cocaïne te verbranden in Vlaanderen wordt, indien nodig, opgetrokken tot 20 ton per week. Dat laat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vandaag weten. Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, zei in november al dat de capaciteit gevoelig zou worden verhoogd.

Lees meer »

Agressie, ontmaagding, cocaïne en zijn moeder: de opvallendste passages uit de memoires van prins Harry

De uitgever had er alles aan gedaan om de memoires van prins Harry overal netjes gelijktijdig te lanceren, volgende week. Maar de verzegelde zendingen en bewaakte opslagruimtes konden niet verhinderen dat enkele Spaanse boekhandels Spare al zijn beginnen te verkopen. Britse media kregen het boek in handen en publiceerden al tal van fragmenten. Lees hier de opvallendste passages.

Lees meer »