Nieuwsfeed

Eddy en Christa Planckaert vieren 42ste huwelijksverjaardag: “Een dag om nooit te vergeten”

Het is feest ten huize Planckaert. Eddy Planckaert (64) en zijn vrouw Christa (65) vieren hun 42ste huwelijksverjaardag. Ze blikken terug op deze heuglijke dag op Instagram. “Het was nog met goede wijn ook!”

Krantenkoppen in België

Strengere regels in de maak voor politieke advertenties op sociale media

In het Europees Parlement wordt de komende dagen gedebatteerd én gestemd over nieuwe regels voor politieke advertenties op sociale media. Onder meer politieke partijen kunnen dankzij de gigantische dataverzameling van sociale media-bedrijven heel gericht advertenties sturen naar kleine groepen mensen. Dat wordt niet verboden, maar advertenties sturen op basis van etnische achtergrond, godsdienst, seksuele geaardheid en andere ‘gevoelige’ gegevens, zou

Lees meer »

RECENSIE. ‘Pamela, a Love Story’: “Lof voor zo veel kwetsbaarheid”

Het gros van haar leven gaf Pamela Anderson zich bloot. Het merendeel met toestemming, maar de ene keer dat het zonder gebeurde blijft haar een dikke 25 jaar later nog steeds achtervolgen. Het pikante videomateriaal dat bij haar thuis werd gestolen en in 1997 via het beginnende internet de wereld rond ging, stortte haar acteercarrière en haar blitz-huwelijk met Mötley

Lees meer »

Ontbijten met Vlaams minister-president Jan Jambon: “Ik ben geen kandidaat-minister-president in 2024, ik ben ook niet niet-kandidaat” 

Een ontbijt, een politicus en een journalist zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in het Radio 1-programma "De ochtend". VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck tafelt met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is Vlaams minister-president Jan Jambon te

Lees meer »

‘Emily in Paris’-actrice duikt op in Disneyland … Paris

Van de Franse hoofdstad Parijs naar het themapark Disneyland Paris: het is maar een kleine stap voor Kate Walsh (55). De Amerikaanse actrice, bekend van ‘Emily in Paris’ en ‘Grey’s Anatomy’, bracht een bezoekje aan het Franse resort. Naast de attracties, parades en shows ging ze ook op de foto met Minnie en Mickey.

Lees meer »

Moeizame avondspits op Antwerpse Ring richting Nederland: al meer dan half uur aanschuiven van Kennedytunnel tot Merksem

Ook vandaag is er heel wat hinder op de Antwerpse Ring richting Nederland door de werken aan de brugvoeg van het Viaduct van Merksem. Door de werken moet het verkeer over twee versmalde rijstroken rijden. Momenteel verlies je 35 minuten van de Kenndytunnel tot Merksem. Richting de haven verlies je 20 minuten van Waaslandhaven-Noord tot de Tijsmanstunnel en 7 minuten

Lees meer »

Vlaamse Sterrenkunde Olympiade aan zestiende editie toe

Astronomen in spe kunnen vanaf maandag deelnemen aan de zestiende editie van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade. “Leerlingen kunnen hun schoolse kennis over aardrijkskunde, fysica, chemie en wiskunde op een leuke manier toepassen om zelf de werking van het heelal te ontdekken”, klinkt het bij de Vereniging voor Sterrenkunde.

Lees meer »

Wanneer wordt koorts gevaarlijk? En wat kan je ertegen doen? Professor legt uit: “Grijp niet te snel naar koortswerende middelen”

Moeilijk te geloven wanneer je ellendig en ziek in zetel ligt met koorts, maar eigenlijk is die lichaamsverhoging een goede zaak. “Het duidt erop dat je lichaam in staat is om zich te verweren tegen ziekte”, vertelt professor Dirk Devroey (VUB). Vanaf wanneer heb je koorts? En vanaf welk moment begint het gevaarlijk te worden? De dokter zet alles op

Lees meer »

Naast de oorlog met de Russen voert Oekraïne nu ook in de eigen rangen een strijd, en zelfs Zelenski ontsnapt er niet aan

Het spook van de corruptie waart weer door Oekraïne. Vijftien prominenten werden gedwongen om ontslag te nemen omdat ze mogelijk betrokken zijn bij fraude. President Zelenski draaide fors de duimschroeven aan. Om geen twijfel te laten bestaan over de bestemming van de financiële en materiële hulp. Om zeker te zijn dat er enorme bijdragen zullen komen als zijn land ooit

Lees meer »

Radio2-ochtendshow heet ‘Goeiemorgen morgen!’ mét zegen van Hugo Sigal: “Nicole zou ongelooflijk trots zijn”

Op 23 januari wordt de nieuwe Radio2-ochtendshow afgetrapt met Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen. Maar bij ‘Ann&Daan’ werd vandaag ook de naam van het programma bekendgemaakt: ‘Goeiemorgen morgen!’, genoemd naar de grootste hit van Nicole & Hugo. “Hugo heeft wel duizend keer zijn zegen gegeven”, aldus Van de Veire.

Lees meer »