Nieuwsfeed

Een avondje doorzakken zonder kater, zo doe je dat

.

Krantenkoppen in België

Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood

Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem

Lees meer »

Australië maakt jacht op daders van huiselijk geweld, en dat heeft alles te maken met slechte reputatie

Met ‘Operatie Amarok’, genoemd naar een mythische wolf, bindt Australië de strijd aan tegen huiselijk geweld. De voorbije dagen werden al meer dan 600 verdachten aangeklaagd. Het land wil dringend iets doen aan zijn slechte reputatie wat betreft geweld tegen vrouwen. Door een harde aanpak van daders, maar ook door de invoering van een speciaal tiendaags verlof voor slachtoffers.

Lees meer »

Vijfde van webshopjuwelen bevat potentieel gevaarlijke zware metalen, zegt Testaankoop: “Zelfs kleine dosis lood kan schadelijke effecten hebben”

Een vijfde van de juwelen die consumentenorganisatie Testaankoop aankocht via webshops zoals Amazon, AliExpress en Bol.com bevat een hoeveelheid zware metalen die de limieten van de Europese wetgeving overschrijden. Dat meldt de organisatie in een persbericht. “Helaas moeten we vaststellen dat de webshops te weinig controles uitvoeren”, klinkt het.

Lees meer »

Vijf mogelijke scenario’s voor het aangekondigde nieuwe Russische offensief

“Op 24 februari zal niet alleen het Westen de aandacht vestigen op de verjaardag van het conflict”, zo verzekerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov donderdagochtend. Een uitspraak die meteen gezien werd als een nieuw teken dat Rusland klaar is voor een grootschalig offensief. Voor Kiev is het een moeilijke inschatting. Waar gaat Rusland extra troepen inzetten? Waar

Lees meer »

Natuurverenigingen staan lijnrecht tegenover elkaar: wie verdedigt de juiste belangen? “Wij hebben tenminste positief verschil gemaakt”

Het zit er bovenarms op tussen enkele natuur- en milieubewegingen rond de Oosterweelverbinding. De inzet: wie verdedigt de juiste belangen nu de bouw van de tunnel onder de Schelde dichterbij komt? “Nooit gezien van een natuurorganisatie”, zegt de een. “Wij hebben tenminste een positief verschil gemaakt”, zegt de ander. In het dilemma tussen PFOS of droogte vliegen de verwijten over

Lees meer »

“Charles zal plooien willen gladstrijken, het is de enige uitweg uit deze puinhoop”: spanning stijgt voor televisie-interviews met prins Harry

Het Verenigd Koninkrijk houdt zijn adem in voor de drie Amerikaanse interviews met prins Harry die zondagavond en maandagochtend uitgezonden worden. Zullen die het begin van het einde van de monarchie inluiden, zoals de biografe van koning Charles vreest? Of komt het toch tot de verzoening waar zowel de vorst als zijn zoon op lijken te hopen?

Lees meer »

“Optimisme goed? Niet als het over geldzaken gaat”: financieel expert legt uit hoe je in 2023 je budget onder controle houdt

De energiefacturen blijven de Vlaming opzadelen met kopzorgen, en onze winkelkar raakt steeds minder gevuld voor hetzelfde budget. 2022 was niet het vrolijkste jaar voor onze portemonnee en ook komend jaar zal moeilijk worden, vreest financieel expert Els Lagrou. “Maar dat wil niet zeggen dat we machteloos moeten toekijken hoe alle rekeningen op ons afkomen”, zegt ze in Dag Allemaal.

Lees meer »