Nieuwsfeed

Football Talk. Messi nog op vakantie, Mbappé wel inzetbaar voor herstart Ligue 1 – Scorende Batshuayi helpt Fenerbahçe aan zege tegen Hatayspor

Zoek morgenavond in het duel tussen PSG en het Strasbourg van Matz Sels niet naar Lionel Messi. De Argentijn – die ruim een week geleden wereldkampioen werd – geniet nog van vakantie. “Hij sluit pas op 2 of 3 januari opnieuw aan”, aldus PSG-coach Christophe Galtier. Wie wel van de partij zal zijn: Kylian Mbappé. De Franse superster – goed voor een hattrick in de WK-finale – meldde zich enkele dagen na het WK alweer bij PSG. Ook de Marokkaan Hakimi is al meteen inzetbaar. Neymar vierde Kerstmis in Brazilië, maar tekende vandaag alweer present in de Franse hoofdstad.

Krantenkoppen in België

Vijf eyecatchers op kunstbeurs Brafa

19:07 Na een afgelasting in 2021 en een ongelukkig ge­timede editie in juni 2022 is de kunstbeurs Brafa aan haar 68ste editie toe. In Paleis 3 en 4 van Brussels Expo tonen 130 exposanten, van wie 13 nieuwe,…

Lees meer »

Socialmediamanagers lanceren ‘Hier Niet’-initiatief tegen online haatspraak

Socialmediamanagers van een zestigtal bedrijven en organisaties lanceren vandaag het ‘Hier Niet’-initiatief om de forse toename van haatspraak op sociale media een halt toe te roepen. De website legt huisregels vast voor online reacties en geeft praktische tips voor socialmediamanagers om met online haat om te gaan. Naast tal van bedrijven ondertekent ook News City van DPG Media het ‘Hier

Lees meer »

Politievakbonden gaan komende weken opnieuw actievoeren

Het gemeenschappelijk front van de politievakbonden heeft maandag beslist dat er in de komende weken een reeks acties komen. De bonden eisen een loonsverhoging en een aanpassing van de eindeloopbaanregeling. Een stakingsaanzegging is ingediend voor de periode van 27 januari tot 5 februari en een andere kan nog ingediend worden voor de periode erna, klinkt het.

Lees meer »

“Er waren geen blije momenten meer, alleen zorgen over de volgende dag”: wat doen geldzorgen met je psyche en hoe kan je daarmee omgaan?

Door de stijgende prijzen zitten steeds meer mensen in slechte financiële papieren. Dat kan zo veel spanning opleveren, dat het tot geestelijke klachten leidt. Vijf vragen en antwoorden over de gevolgen van financiële stress. “Wie geldproblemen heeft, loopt drie tot vier keer meer kans om binnen het jaar ernstige angst- of depressieklachten te ontwikkelen”, zegt gezondheidspsycholoog Peter van der Velden.

Lees meer »