Nieuwsfeed

Football Talk. Scorende Batshuayi helpt Fenerbahçe aan zege tegen Hatayspor

Michy Batshuayi heeft dinsdag met Fenerbahçe een 4-0 zege geboekt tegen Hatayspor op de 16e speeldag in de Turkse Süper Lig. De Rode Duivel trof een keer raak.

Krantenkoppen in België

Beslissende getuigenis taxichauffeur vandaag op programma terreurproces Brussel

Op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 komt woensdag de getuigenis van de taxichauffeur aan bod die de twee zelfmoordterroristen Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui en Mohamed Abrini heeft vervoerd van het safehouse in de Max Roosstraat in Schaarbeek naar de luchthaven. Daarna zullen onderzoeksrechter Patrick De Coster en hoofdonderzoeker Kris Meert verder uit de doeken

Lees meer »

Twee weken geleden nog vrijgesproken, maar nu heeft hij minder geluk: drugsbaas ‘Patje Haemers’, verblijvend in Dubai, veroordeeld tot 13 jaar cel

Drugsbaas Omar Govers, bijgenaamd Patje Haemers, uit Merksem is veroordeeld tot 13 jaar celstraf, een boete van 200.000 euro en verbeurdverklaring van zijn criminele winsten ten bedrage van 5,5 miljoen euro. De rechtbank beveelt ook zijn onmiddellijke aanhouding, alsof dat veel indruk zal maken op de autoriteiten in Dubai, waar Omar Govers al enkele jaren resideert. Zijn handlagers, de broers

Lees meer »

Schattenjagers op zoek naar mammoetbotten in New Yorkse East River

Schattenjagers zijn in New York City gestart aan een zoekactie naar mammoetbotten in de East River. Een mijnwerker uit Alaska vertelde in een podcastaflevering van Joe Rogan, een Amerikaanse comedian en acteur, dat het American Museum of Natural History in de jaren 1940 heel wat mammoetbotten en fossielen in de rivier gedumpt zou hebben. Het museum ontkent dit, maar enkele

Lees meer »

Werd de arrestatie van Greta Thunberg in scène gezet?

Het ging de wereld rond: beelden van klimaatactiviste Greta Thunberg die gearresteerd werd in het bruinkooldorp Lützerath. Nu wordt er echter op sociale media kwaad gereageerd nadat er video’s verschenen waarop een glimlachende Greta te zien is die vlak voor aan aanhouding poseerde voor de lens van fotografen.

Lees meer »

De nieuwe Apple MacBook: baanbrekend of niet? En over welke prijsverhoging spreken we ten opzichte van het vorige model?

Toen Apple in 2021 zijn nieuwe 14″- en 16″-MacBook Pro presenteerde, ging dat gepaard met veel tamtam en een groot event. Met de 2023-modellen, die vanaf 24 januari geleverd worden, liep dat iets anders. Alleen een persbericht en een video op Apples eigen website wezen op de nieuwe modellen. Terecht of onterecht? Om daarachter te komen, lieten wij, van technologiesite

Lees meer »

Zweden ontdekt grote hoeveelheid zeldzame aardmetalen, helpt dit ons van onze grote afhankelijkheid van China?

In het uiterste noorden van Zweden is de grootste Europese hoeveelheid zeldzame aardmetalen tot nog toe ontdekt. Dat meldt mijnbedrijf LKAB. Die metalen zijn belangrijk voor de energietransitie, want ze worden onder meer gebruikt in elektrische voertuigen. Momenteel zijn we ervoor zo goed als volledig afhankelijk van China, gaat deze ontdekking daar verandering in brengen?

Lees meer »

Alleenstaande mama Nadja (49) riep de hulp in van een steungezin: “Al tien jaar zijn die mensen liefdevol aanwezig en actief betrokken”

Voor Nadja (49) betekende zwanger zijn het einde van haar relatie. Ze is dus al elf jaar alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van dochter Youls. De chronische ziektes waarmee ze kampt maakten de eerste jaren zo zwaar, dat ze zich liet opnemen. Sindsdien vangt een steungezin Youls één weekend per maand op. “Dat ze zo ervaart hoe een gewoon gezin

Lees meer »

Filmfestival van Oostende gaat van start: vijf niet te missen films volgens Natali Broods, de Master van het festival

De 15e editie van het filmfestival van Oostende gaat vanavond van start met de openingsfilm "The chapel", de nieuwe van Dominique Deruddere. De hoofdrollen zijn voor Taeke Nikolaï, Kevin Janssens en Ruth Becqaert. De film vertelt het verhaal van Jennifer Rogiers, een jonge virtuoze pianiste die deelneemt aan de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Het is de eerste in een reeks van

Lees meer »

Economen: “Brexit kost Britse economie 100 miljard pond per jaar”

De Brexit kost de Britse economie zo’n 100 miljard pond per jaar, hebben economen van data- en persbureau Bloomberg uitgerekend. Omgerekend is dat bijna 114 miljard euro. Het vertrek van de Britten uit de Europese Unie laat zich volgens de deskundigen op meerdere manieren voelen. Zo staan de investeringen onder druk en kampen Britse ondernemingen met een groot tekort aan

Lees meer »