Nieuwsfeed

“Gevallen uit een raam” en “gedood door sjamaan”: lijst met verdachte overlijdens van Russische topmannen dikt verder aan

Op kerstdag is opnieuw een steenrijke Rus onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Pavel Antanov, een Russische multimiljonair en politicus, is uit het raam van zijn luxehotel in India "gevallen". Daarmee dikt het lijstje met verongelukte Russische topmannen verder aan. Een overzicht.

Krantenkoppen in België

Kind (11) dodelijk getroffen door kogel bij beschieting van woning in Merksem: “Getroffen families zijn bekend binnen het drugsmilieu”

In de Nieuwdreef in Merksem is maandagavond een meisje van 11 jaar om het leven gekomen nadat de garagepoort van een woning onder vuur genomen werd. Het slachtoffer werd door één van de kogels geraakt, zo valt uit goede bron te vernemen. De feiten kaderen wellicht in de drugsoorlog die Antwerpen al maanden teistert. Er is intussen een onderzoeksrechter gevorderd

Lees meer »

Russisch huurleger Wagner claimt controle over Soledar, Kiev ontkent: “Stadje was, is en blijft Oekraïens”

De Russische paramilitaire groep Wagner beweert de controle te hebben gewonnen over de Oost-Oekraïense stad Soledar, nadat er de afgelopen dagen zware gevechten hebben plaatsgevonden. Het Oekraïense leger ontkent dat echter. Het stadje “was, is en blijft” Oekraïens, aldus het leger. Volgens Jevgeni Prigozjin, het hoofd van Wagner, blijven de gevechten in de stad doorgaan.

Lees meer »

Kyana Dobbelaere (29), weduwe van Cercle-doelman Miguel Van Damme, blikt terug op moeilijke maanden: “Gedachtes aan die laatste donkere weken maken plaats voor mooie herinneringen”

Op 29 maart vorig jaar werd het plots winter in volle lente. Kyana Dobbelaere moest afscheid nemen van haar echtgenoot Miguel Van Damme — vader van haar dochtertje Camille (1,5) — na een oneerlijke strijd tegen leukemie. “Het afgelopen jaar was overleven, en doorgaan”, zegt ze. “Voor Camille.”

Lees meer »

Parket onderzoekt of pestgedrag mee aan basis ligt van overlijden Daan (15): “Alvast een pv voor belaging na wat er op sociale media is verschenen”

Het parket van West-Vlaanderen zoekt uit of pestgedrag op school een rol heeft gespeeld bij het overlijden van de 15-jarige Daan T. uit Waregem. De tiener stapte vorige week uit het leven. “De school heeft alles gedaan om het pestgedrag aan te pakken”, zegt Thomas Vandemeulebroucke, de advocaat van de ouders. “Hopelijk heb je de rust gevonden die je zocht”,

Lees meer »

Belg worden? Eerst voor examen slagen

CD&V heeft in de Kamer een wetsvoorstel ingediend dat mensen verplicht eerst een ‘nationaliteitsexamen’ af te leggen, voor ze de Belgische nationaliteit kunnen krijgen. Hoe dat examen eruitziet? “Een reeks algemene vragen, die testen of je onze gewoontes kent, onze gebruiken, onze taal, ons patrimonium – zoals bijvoorbeeld het Atomium”, aldus CD&V-Kamerlid Franky Demon.

Lees meer »

Zeldzaam tafereel in Mekka: woestijn bedekt met groen tapijt

Het is een zeldzaam gezicht: het woestijnlandschap in Mekka kleurt groen. Dat is het gevolg van de grote hoeveelheid regen die het westen van Saudi-Arabië de afgelopen weken te verduren kreeg. Video’s van het groene landschap gaan viraal op sociale media, omdat de bergen gewoonlijk kaal zijn. Bekijk het in de video hierboven.

Lees meer »

Zo exclusief wordt Zoute Grand Prix Club in Knokke: “Vrije toegang voor het publiek zal er niet zijn. Enkel op uitnodiging kom je binnen”

De voorbereidingen voor de Zoute Grand Prix 2023 draaien nú al op volle toeren, maar dat betekent niet dat de broers Bourgoo voor de rest stilzitten. Tegen de zomer moet de Zoute Grand Prix Club de deuren openen langs de Sluisstraat in Knokke. Een exclusieve privéclub voor de partners van de Zoute Grand Prix, waar het hele jaar door evenementen

Lees meer »