Nieuwsfeed

Helft meer burn-outs en depressies in vijf jaar

In België waren eind vorig jaar 485.435 werknemers, zelfstandigen en werklozen al meer dan een jaar niet aan het werk of niet naar werk aan het zoeken omdat ze ziek thuis zaten. Dat bericht ‘De Tijd’ dinsdag, op basis van data van de federale ziekteverzekering Riziv, die nu pas bekendgemaakt zijn. In vijf jaar is dat een toename met een kwart.

Krantenkoppen in België

Russische legerofficier: “Onze troepen hebben Oekraïners gemarteld”

Russische soldaten hebben Oekraïense mannen gemarteld in de oorlog, zegt Konstantin Jefremov, een voormalige Russische legerofficier in een interview met de BBC. De gevangenen werden onder meer beschoten tijdens een ondervraging en werden bedreigd met verkrachting. Volgens de BBC is Jefremov de hoogste officier die hier tot dusver openlijk over heeft gesproken.

Lees meer »

“Het smelt” gaat in wereldpremière in VS, auteur Lize Spit: “Ontroerend om te zien wat regisseur Veerle Baetens met verhaal heeft gedaan”

Vannacht gaat op het Sundance Festival in de Verenigde Staten "Het smelt" ("When it melts") in wereldpremière. De verfilming van de debuutroman van Lize Spit werd geregisseerd door Veerle Baetens. "In de verfilming zitten nieuwe conflicten en twists, het is boeiend en ontroerend om te zien wat Veerle Baetens ermee gedaan heeft", vertelt Lize Spit in een gesprek met VRT

Lees meer »

Hou je niet van knuffelen? Dit is waarom. Expert: “Je kan het knuffelhormoon ook op andere manieren opwekken”

Knuffelen maakt je weerbaarder tegen stress en infecties, toont onderzoek. En toch: voor sommigen voelt het echt niet fijn, zo’n innige omhelzing. Hoe komt dat? Maakt het je ongelukkiger? En kan je toch een knuffelaar worden, als je dat wil? Klinisch psycholoog Gianina Frediani geeft op deze internationale knuffeldag antwoord. “Er zijn mensen die van nature minder fysiek zijn.”

Lees meer »

Grootste wapenlevering ooit, maar dan is ons kruit ook verschoten: “We zitten stilaan aan het plafond”

De federale regering stuurt een nieuwe wapenlevering naar Oekraïne ter waarde van 93,8 miljoen euro. Daarbij onder meer antitankgeschut, gepantserde voertuigen en munitie. Tanks kunnen we niet leveren, want het leger heeft die in het verleden allemaal verkocht. “Wat we niet hebben, kunnen we niet geven”, zegt defensiespecialist Sven Biscop. “Qua militaire steun zitten we stilaan aan het plafond.”

Lees meer »

INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd als er weinig gebeurt met een rechtvaardige eis”

Nee, Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zal zich nooit uiten als een separatist, al werd haar geduld al danig op de proef gesteld tijdens enkele vruchteloze gesprekken met de PS. “Natuurlijk geraak je dan op de duur ontmoedigd.” Hoe staat het intussen met haar plannen om de kinderopvang te hervormen? “Ik wil absoluut het aantal kindjes per begeleider

Lees meer »

“Een oldschool crosser voor amper 6.000 euro”: onze motorexpert test de MASH X-Ride 650 Trail

De MASH 650 X-Ride Trail is het antwoord op moderne allroads. Terwijl de Europese en Japanse fabrikanten almaar zwaarder, duurder en technologisch geavanceerder gaan, grijpt het Frans-Chinese MASH terug naar de roots van het offroad rijden: een simpele lucht/oliegekoelde 650 cc eencilinder zonder franjes of gadgets voor een licht prijskaartje. Onze motorexpert Arno Jaspers deed een testrit en was onder

Lees meer »