Nieuwsfeed

Het iPhone-moment breekt aan voor AI

17:06 Apple-stichter Steve Jobs presenteerde in 2007 de eerste iPhone. Het toestel zou de wereld veranderen. De superchatbot ChatGPT lijkt hetzelfde te gaan doen met artificiële intelligentie. De bevestigin…

Krantenkoppen in België

Lockdown in Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang opgeheven

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de lockdown die de afgelopen vijf dagen gold in hoofdstad Pyongyang beëindigd. De beperking was ingesteld wegens een toenemend aantal gevallen van een niet-gespecificeerde luchtwegaandoening. In de overheidsaankondiging afgelopen week werd niet gesproken over het coronavirus.

Lees meer »

Djokovic mist alleen vader Srdjan in finale tegen Tsitsipas: Serviër wint tiende keer Australian Open

Geen stunt van Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic (35) heeft zijn tiende Australian Open binnen, goed voor zijn 22ste grandslam. Op gelijke hoogte met recordhouder Rafael Nadal. De 24-jarige Griek charmeerde op weg naar de finale, maar haalde vandaag nooit zijn beste niveau. Te veel cruciale fouten op cruciale momenten. Zo werd de eindstrijd een kolfje naar Djokovic’ hand: 6-3, 7-6

Lees meer »

Channing Tatum maakt remake van ‘Ghost’: “We hebben de rechten”

Channing Tatum (42) heeft veel talenten. Zo is hij in de eerste plaats een beroemde acteur, maar heeft hij daarnaast ook zijn eigen productiemaatschappij genaamd ‘Free Association’. En een van zijn nieuwe projecten met dat bedrijf is het hermaken van de film ‘Ghost’ uit 1990. “Al gaan we het wel een beetje anders doen”, laat Tatum weten.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Wie het Eurosong-concept bedacht heeft voor de VRT, mogen ze naar Siberië sturen”

2023 is van start gegaan met veel nieuwe programma’s. Mark Coenegracht en Desna Lespinoy van HLN bespreken ze samen met Robin Vissenaekens en geven hun opiniërende mening. De wedstrijd van staatsbelang, ‘Eurosong’, met presentator Peter Van de Veire, werd tot in de puntjes gefileerd door Mark Coenegracht. “Wie het Eurovisiesongfestival-concept bedacht heeft voor de VRT, mogen ze naar Siberië sturen.”

Lees meer »

Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Iedereen vindt de vuurtoren machtig. Ook ik. Alleen: landinwaarts kan het licht iéts minder zijn”

Iedereen heeft intussen wel een mening over de kwestie rond de vuurtoren in Oostende, toch blijven er nog vragen over. Hebben bewoners nu écht klacht ingediend tegen het licht? Hoe is de dubbelzijdige folie er uiteindelijk gekomen? En zijn er plannen om ook te sleutelen aan de functie van de vuurtoren voor de scheepvaart? Bart Versluys (51), CEO van de

Lees meer »

NAVO verwacht toetreding van Zweden en Finland in 2023, maar “Turkije vraagt dingen die we niet kunnen geven”

Zweden en Finland zouden in 2023 kunnen toetreden tot de NAVO. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg zondag gezegd. Maar Turkije, dat sinds mei de toetreding van Zweden en Finland blokkeert, legt aan Zweden eisen op waaraan het “niet kan en niet wil voldoen”. Dat heeft de Zweedse premier Ulf Kristersson zondag gezegd op een conferentie over defensie en veiligheid.

Lees meer »

28 basisscholen in Neteland drinken alleen nog maar kraantjeswater, peter Herman Verbruggen: “Waardering voor drinkwater verhogen”

Alle 28 basisscholen van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar gaan intensief samenwerken om de gezondheid van hun leerlingen te verbeteren. De leerlingen van Gezonde Scholen Neteland kwamen samen in belevingscentrum Hidrodoe in Herentals om een charter te ondertekenen waarin ze onder meer beloven alleen nog maar kraantjeswater te drinken. Acteur Herman Verbruggen, bekend van onder meer "FC De Kampioenen",

Lees meer »

Dwangsommen niet betaald? Rechter laat nu ook spullen van Fedasil in beslag nemen

Een deurwaarder mag spullen van het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil in beslag nemen en verkopen. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo schrijft La Libre Belgique. Fedasil werd vorig jaar veroordeeld tot dwangsommen omdat het asielzoekers niet kon opvangen, maar heeft die niet betaald. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De

Lees meer »

Volg hier live de rode loper van de Kastaars

De crème de la crème van de Belgische mediawereld verzamelt zich vanavond in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Daar worden de Kastaars uitgereikt, de nieuwe Vlaamse mediaprijzen. Wie met een prijs naar huis gaat, weten we nog niet. Wie schittert op de rode loper, wél. Bekijk hier de meest opvallende outfits.

Lees meer »

Vier peuters bevangen door rook bij brand in Elsene

Aan de Adolphe Buyllaan in Elsene heeft vannacht een brand gewoed in een woning, met op de gelijkvloerse verdieping een restaurant. In het pand waren elf personen aanwezig, vier peuters raakten bevangen door de rook. Zij moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »