Nieuwsfeed

Het post-corona filmlandschap: ‘Die ervaring en emotie zal je thuis nooit krijgen’

.

Krantenkoppen in België

Berlijn schaft mondmaskerplicht op openbaar vervoer af

Vanaf vandaag is het in de Duitse hoofdstad Berlijn niet langer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Ook passagiers op treinen of bussen over lange afstand moeten niet langer een mondmasker dragen. Nog negen Duitse deelstaten zullen het voorbeeld van Berlijn volgen.

Lees meer »

Betaald worden om minder energie te verbruiken? Britten krijgen (klein) bedrag om vanavond op energieverbruik te letten

Een opmerkelijke actie in het Verenigd Koninkrijk: daar worden huishoudens en bedrijven vanavond betaald om minder energie te verbruiken. De actie geldt tussen 17 en 18 uur lokale tijd. Meer dan een miljoen deelnemers hebben zich aangemeld om mee te doen. De Britse netbeheerder wil met het experiment een piek in het energieverbruik tijdens deze koude dagen tegengaan.

Lees meer »

Hezbollah hekelt Charlie Hebdo voor spotprenten van ayatollah Khamenei

Hezbollah, de machtige pro-Iraanse beweging in Libanon, heeft dinsdag kritiek geleverd op de karikaturen van de Iraanse leider Ali Khamenei die het Franse satirische weekblad ‘Charlie Hebdo’ eerder had gepubliceerd. De partij roept Frankrijk op om stappen te ondernemen tegen Charlie Hebdo. “De Hezbollah veroordeelt deze walgelijke daad met kracht”, aldus de sjiitische partij in een mededeling.

Lees meer »

Snel reageren of even laten afkoelen? En welke info geef je prijs? Communicatie-expert geeft 5 tips aan Wouter Vandenhaute: “Stilte is geen goed idee”

Wouter Vandenhaute wordt door de eigen fans op het matje geroepen. Zij eisen zijn ontslag, de Anderlecht-voorzitter geeft vóór zondag nog tekst en uitleg. “Hoe sneller, hoe beter”, zegt Aurélie De Waele, docent communicatiewetenschappen en senior onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, die vijf tips geeft voor een zo goed mogelijke aanpak.

Lees meer »

Uitzonderlijk: dik pak sneeuw gevallen op Mallorca

De winter heeft zijn intrede gedaan op het Spaanse eiland Mallorca. Afgelopen vrijdag was het er erg koud, circa -1,6 graden. Er viel sneeuw die enkel bleef liggen in de hoogst gelegen gebieden. In het Tramuntana-gebergte moesten verschillende wegen worden afgesloten. Ook de volgende dagen zal het er nog koud blijven.

Lees meer »

“Dood aan S.”: drugsmaffia ontvoert per vergissing onschuldige buurman. Turks koppel al wekenlang opgejaagd

De twee Nederlandse mannen die in de nacht van woensdag op donderdag werden gearresteerd op de Boomsesteenweg zijn aangehouden. De Turkse bewoner B.S. van het pand dat de mannen viseerden is sinds enkele weken een target in het drugsmilieu. Drie weken geleden werd zijn buurman, die een verdieping onder B.S. woont, per vergissing ontvoerd en mishandeld. Een week later werd

Lees meer »