Nieuwsfeed

IS-bewonderaar verdacht van dubbele bomaanslag in Israël

Een 26-jarige Israëli van Arabische origine die in verband wordt gebracht met terreurgroep IS, wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslagen op twee bushaltes in Jeruzalem vorige maand. Dat zeggen de Israëlische veiligheidsdiensten.

Krantenkoppen in België

Mantelzorgster Anna (59) sterft in zware brand, weduwe van ‘bingokoning’ Lisette (82) vecht nog voor haar leven: “Ze waren twee handen op één buik”

De brand bij Lisette De Ryck (82), weduwe van bingokoning Willy Michiels, eiste een zware tol. Haar mantelverzorgster Anna (59) werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. Lisette vecht momenteel voor haar leven. “Anna heeft nog geprobeerd om Lisette te redden, maar de brand was te hevig”, klinkt het. Familie, vrienden en buren reageren hier

Lees meer »

Meisje steekt medeleerlinge in aangezicht in Mechelse school

Vanmiddag heeft een meisje van 15 een medeleerlinge in het aangezicht gestoken in de school COLOMAplus in Mechelen. Dat meldt GVA en het is aan onze redactie bevestigd. Het incident gebeurde op de speelplaats. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet in levensgevaar. Het meisje dat uithaalde met het mes, is opgepakt.

Lees meer »

Tot 8% van de volwassenen krijgt griep: hoe bescherm je jezelf tegen de ziekte? “Besmetting gebeurt vooral via druppeltjes die vrijkomen bij hoest- en niesbuien”

Eerder dit jaar moesten ziekenhuizen al niet-dringende zorg uitstellen omdat het personeel getroffen wordt door griep, RSV en het coronavirus. En ook nu nog zitten heel wat mensen thuis met de griep. Maar wat veroorzaakt die ziekte? Hoe kan je een besmetting voorkomen? We vroegen het aan onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “Ook als je niet meteen in de buurt komt

Lees meer »