Nieuwsfeed

“Kiev zal nog hele winter met stroomonderbrekingen kampen”

De bewoners van de Oekraïense hoofdstad Kiev moeten nog de rest van de winter rekening houden met plotse stroomonderbrekingen. “We zullen de hele winter onder deze omstandigheden moeten leven”, zei plaatsvervangend hoofd van het stadsbestuur Petro Panteljeev op de Oekraïense televisie. Net als in andere Oekraïense steden is de stroomvoorziening in Kiev zwaar getroffen door de Russische raketaanvallen.

Krantenkoppen in België

“Het jojo-effect hoort niét standaard bij vermageren”: voedingsdeskundige beantwoordt de 10 meest gestelde lezersvragen over gezond eten

Neem je jezelf ieder jaar opnieuw voor om gezonder door het leven te gaan om die goede voornemens binnen de maand alweer op te bergen? In de ‘Start Gezond’-challenge verzamelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari 14 tips om het deze keer anders aan te pakken. Als afsluiter geeft ze antwoord op 10 lezersvragen die tijdens de challenge haar richting uitkwamen. Van metabolisme

Lees meer »

Herman Verbruggen reageert op ontmaskering ‘The Masked Singer’: “Wie volgens mij wint? Dat figuurtje met internationale kwaliteiten”

Hij moest als eerste ‘The Masked Singer’ verlaten, het was een teleurstelling voor Herman Verbruggen, vertelt hij aan Senne van Showbits. “Dat gevoel kwam vanuit een oprecht engagement. Het feit dat je verder denkt, en al aan het repeteren bent voor het tweede nummer”, klinkt het. Hij vertelt welke nummers we nu dan moeten missen, of hij blij was met

Lees meer »

Beeldhouwer Koenraad Tinel (88) eert gedeporteerde pianolerares uit zijn jeugd met standbeeld in Geraardsbergen

Ter gelegenheid van de expo #StolenMemory staat er op de Vesten in Geraardsbergen een groot beeld van kunstenaar Koenraad Tinel. Het is een eerbetoon aan de joodse Betty Galinsky, Tinels pianolerares in Gent. Het beeld staat bij het huis van Isabella Fischlowitz, een joodse pianolerares uit Geraardsbergen, die net als Galinsky omkwam in het concentratiekamp van Auschwitz. De kleine expo

Lees meer »

Britse leerkrachten gaan staken voor hoger loon

Leraren in Engeland en Wales gaan staken om de eisen voor een flink hoger loon te onderstrepen. Volgens de grootste Britse onderwijsvakbond National Education Union (NEU) hebben de leraren in overgrote meerderheid gestemd voor acties. De eerste staking moet dan op 1 februari plaatsvinden, waardoor 23.400 scholen geraakt zullen worden.

Lees meer »

Natali Broods kiest als ‘Master’ haar tien beste films op Filmfestival Oostende: “Er was een tijd dat ik me écht verloor in losse contacten”

Dora Van der Groen zag geen actrice in haar, maar intussen dartelt Natali Broods (46) al jaren tussen de planken, het scherm en de bioscoop. Als ‘Master’ van het Filmfestival Oostende koos ze tien films die haar onder de huid kropen en linkt ze de thema’s aan eigen ervaringen. Zo vertelt de actrice over de band met haar familie, de

Lees meer »