Nieuwsfeed

KOERS KORT. Philipsen, Merlier, Naesen en Lampaert op BK strandrace – Ook Tadej Pogacar op de crossfiets: Sloveen wordt tweede in thuisland

Het BK strandrace van donderdag in Bredene kan rekenen op een deelnemersveld van een semi-klassieker in het voorjaar. Wegrenners Jasper Philipsen, Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck), Oliver Naesen (AG2R-Citroën), Sep Vanmarcke (Israël-Premier Tech), Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe, Tim Declercq (Quick.Step), Jordi Meeus (Bora-hangrohe), Jens Keukeleire (EF-Easy Post), Jordi Warlop, Jens Debusschere (B&B Hotels), Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise) en Emiel Vermeulen proberen hun 35-jarige wegcollega Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauzen WB) van een tweede opeenvolgende titel te houden in het zand. Ook Seppe Odeyn, tienvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee, verschijnt aan de start om 13u45, allemaal live te volgen op VTM! Bij de dames is het uitkijken naar Jesse Vandenbulcke en Mieke Dockx. (BVDC)

Krantenkoppen in België

Oproep om nachtelijke toeteracties in Gent te stoppen

Overheden en vakfederaties doen een oproep om te stoppen met de nachtelijke toeteracties op het viaduct van Gentbrugge. Sinds 20 december is de snelheid voor vrachtwagens daar begrensd tot 70 kilometer per uur. Ontevreden truckchauffeurs claxonneren daartegen, tot grote ergernis van omwonenden.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

“300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De

Lees meer »

Frank Verstraeten slaat mea culpa na problemen op ‘ProjeXXX’: “Tickets terugbetaald voor wie er niet raakte en voucher van 20 euro”

Frank Verstraeten, de bezieler van Zillion en ProjeXXX, dat dit weekend doorging in Gent, belooft de tickets van klanten die niet op tijd in Flanders Expo raakten, terug te betalen. Tegelijk kondigde hij ook aan dat alle Gentse tickethouders twintig euro aan betaaltegoed krijgen voor Zillion Beach, dat deze zomer ook doorgaat in … Flanders Expo.

Lees meer »

Dollekoeienziekte duikt voor het eerst in 12 jaar op in Nederland

In Nederland is op een boerderij de dollekoeienziekte aangetroffen bij een dode koe. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. De rundveeziekte is ook de oorzaak van een variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, een voor mensen dodelijke hersenziekte. Het is voor het eerst sinds 2011 dat er in Nederland een geval werd vastgesteld.

Lees meer »

Getuigen over de Ramp die Nederland een trauma bezorgde: “Er vooral niet over praten, leek lange tijd het beste medicijn”

De Ramp. Met hoofdletter. Dat volstaat om te verwijzen naar de watersnood van 1953 waarbij 1.836 Nederlanders omkwamen. Topfotografe Robin de Puy trok, geflankeerd door dichter Maria Barnas, voor de 70-jarige herdenking naar het verdronken gebied waar ze opgroeide. Bij overlevenden, kinderen en kleinkinderen peilen ze naar de sporen die het water naliet. “Lange tijd leek hard werken

Lees meer »

Schadelijk PFAS mag alsnog van Nederland naar afvalverwerker in België

Een lading Nederlands afval met daarin het schadelijke PFAS mag alsnog naar België worden gebracht om daar te worden vernietigd. De Nederlandse staatssecretaris voor Milieu Vivianne Heijnen trok de toestemming daarvoor eind vorig jaar in. De Belgische verwerker Indaver vecht dat aan bij de Raad van State van Nederland. In afwachting van een uitspraak geeft de Raad voorlopig toestemming voor

Lees meer »

En plots vertelt een milblogger op staatstelevisie dat helft paracommando’s zijn gedood: het grote communicatieprobleem van het Kremlin

De tv-kijkers in Rusland moeten zich dinsdagavond toch even verslikt hebben. Een van de belangrijkste militaire bloggers van het land verklaarde op de staatsomroep dat 40 procent van de Russische paracommando’s is gesneuveld. Sinds enkele weken heeft het Kremlin een nieuwe communicatiestrategie om lichte kritiek toe te laten en wat tegenslagen te bekennen. Maar wat nu gebeurt, was niet de

Lees meer »

James Webb-telescoop ontdekt eerste exoplaneet

De James Webb Space Telescope kan een nieuwe kosmische mijlpaal op zijn conto schrijven: de opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop heeft wetenschappers voor het eerst in staat gesteld een exoplaneet te identificeren, een planeet die rond een andere ster dan onze Zon draait. Dat meldt ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees meer »