Nieuwsfeed

Krijgen we voor 2023 nog een nieuwe oorlog? Conflict aan Europese grens escaleert: “Leger staat in hoogste staat van paraatheid”

De oorlog in Oekraïne is nog niet gedaan of een nieuwe oorlog loert om de hoek. Aan de grens met Kosovo en Servië zijn er voortdurend vuurgevechten. Het begon nadat een Kosovaars-Servische politieagent werd opgepakt, al draait het eigenlijk om een sluimerend etnisch conflict. Professor Hendrik Vos (UGent) legt uit wat er aan de hand is en of het tot een nieuwe oorlog kan escaleren.

Krantenkoppen in België

HET PUNT VAN VAN IMPE. Is de bromance tussen Vooruit en N-VA voorbij? “Ze willen nu niet handje in handje over straat lopen”

“Debiel”, “shame on you” en “alles gaat achteruit”. Tot daar de weinig flatterende woorden van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau aan het adres van N-VA. En wij die dachten dat de twee partijen het al op een akkoordje hadden gegooid richting de volgende verkiezingen. Zit er een haar in de boter, of is in de politiek niets wat het lijkt? “Op je

Lees meer »

Natalia eist 5.000 euro schadevergoeding na doodsbedreigingen: “Persoonlijk geldgewin is hier niet aan de orde”

Natalia (42) heeft voor de correctionele rechtbank in Turnhout een schadevergoeding van 5.000 euro geëist van een vrouw die via sociale media doodsbedreigingen had geuit aan het adres van de zangeres. “Ze wil op die manier een signaal geven naar de hele samenleving”, zegt haar raadsman Philip De Cleeme. Als ze die schadevergoeding krijgt, weet Natalia ook al wat ze

Lees meer »

Opnieuw geval van extreem politiegeweld in de VS: politieagenten schieten vluchtende rolstoelgebruiker dood

Een groep Californische politieagenten heeft donderdag een man in een rolstoel doodgeschoten. De 36-jarige Anthony Lowe Jr. zou net daarvoor een man neergestoken hebben met een mes. Beelden tonen hoe drie agenten van Huntington Park Police Department de rolstoelgebruiker achtervolgen. Tijdens zijn vluchtpoging probeert Lowe Jr. nog te ontsnappen nadat hij uit zijn rolstoel was gesprongen. De agenten taseren hem

Lees meer »

Politie arresteert zeker 200 aanhangers van Bolsonaro na bestorming Braziliaans parlement

In de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zijn honderden aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro zondag het parlementsgebouw binnengedrongen. Ze weigeren de nederlaag van hun kandidaat te accepteren. Ook het hooggerechtshof en het presidentieel paleis werden bestormd. President Lula veroordeelt de aanval en wijst naar zijn voorganger. Bolsonaro ontkent de beschuldigingen. Veiligheidstroepen hebben de controle terug over de overheidsgebouwen. De bestorming wordt door

Lees meer »

Exclusief! Onze man was op de mysterieuze ‘The Masked Singer’-reveal party: “Echt alles is in thema”

Een honderdtal genodigden konden gisteren live kennismaken met drie gloednieuwe ‘The Masked Singer’-figuren. Ook ‘Soaperstar’, ‘Groot Licht’ en ‘Champignon’ zullen op 3 februari aantreden in het derde seizoen van Vlaanderens populairste wedstrijd. Onze reporter was bij de exclusieve ‘reveal party’ en kon de drie pakken als één van de eersten bewonderen.

Lees meer »

Democraten dienen klacht in over omstreden afgevaardigde Santos

Twee leden van het Huis van Afgevaardigden hebben een klacht ingediend bij de ethiek-commissie van het Huis over de omstreden Republikein George Santos. Hij zou volgens een federale waakhond de regels voor campagnegelden hebben overtreden door bepaalde fondsen te verbergen en donaties te gebruiken om de huur te betalen van zijn persoonlijke woning.

Lees meer »