Nieuwsfeed

LIVE WK DARTS. Wie wint titanenduel tussen Price en Van Barneveld? – Straks komt Huybrechts in actie tegen Wright

Het WK darts gaat na de kerstpauze van drie dagen weer verder. Dimitri Van den Bergh plaatste zich voor de achtste finales, waar hij het opneemt tegen Kim Huybrechts of Peter Wright. Die twee sluiten straks de avondsessie af. Volg alle actie vanuit Londen of bekijk de wedstrijden op VTM 2.

Krantenkoppen in België

Waarom kan Antwerpen niet wat Rotterdam doet?

Door de controles op te voeren, lijkt de haven van Rotterdam erin geslaagd de coketrafiek af te remmen. De Nederlandse methodes zomaar naar Antwerpen kopiëren, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat het nog zeker een jaar wachten is op extra scanners.

Lees meer »

Na vijf weken zijn ‘Temptation Island’-ster Megan en haar Dennis al verloofd: “Ik heb haar een en ander uitgelegd qua boekhouding”

Ze verraste iedereen. Eerst met haar (vermeende) belastingontduiking, vervolgens met haar nieuwe vriend en – amper vijf weken later – met haar verloving. Het leven van ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever zit op kruissnelheid, met dank aan haar Nederlandse lover Dennis Roos. Waarom het zo hard gaat tussen beiden, hoe ze elkaar vonden en vooral: waarom Megan na een blitzromance instemde

Lees meer »

OPROEP. Welk medicijn vindt u niet meer in de apotheek?

Apothekers en patiënten klagen over een geneesmiddelentekort dat al een hele tijd aanhoudt. Daarom is HLN op zoek naar mensen die al een poosje hun gekende medicijn niet meer vinden of die daarvoor eerst van apotheek naar apotheek worden gestuurd. Wie zijn of haar verhaal wil delen, kan ons bereiken via celien.moors@dpgmedia.be. We bellen u graag op, dus vergeet uw

Lees meer »

Het hart van Tanguy (48) stond net als dat van Stijn Meuris minutenlang stil: “Exact een maand later werd ik voor het eerst papa”

“Stijn Meuris kreeg dezelfde reality-check als ik”, dacht Bruggeling Tanguy Leiba (48) bij de getuigenis van Meuris over zijn hartstilstand van zes minuten. Bijna zeven jaar geleden stopte het hart van Tanguy plots met kloppen. “Had mijn buurman me niet gereanimeerd, dan was mijn oudste zoon zonder papa geboren”. Prof. Thomas Vanassche van de cardiologische liga benadrukt dat ook jij

Lees meer »

“Dat ik een aap ben? Laat ze maar zeggen”: Toon (67) blijft zich verzetten tegen nieuw stadion Club Brugge, met of zonder haatberichten

“Mensen mailen me dat ik een aap ben, of een onnozelaar. Ze doen maar, hé. Maar de dag dat ze me fysiek bedreigen, stap ik meteen naar de politie.” Toon Van Moerbeke (67) is één van de buurtbewoners die zich verzet tegen de komst van het nieuwe stadion van Club Brugge. Het resultaat? Haatberichten en andere bagger. Zelfs zijn verzekeringskantoor

Lees meer »

Gasprijzen zullen nog jaren onstabiel blijven, voorspelt Qatar

De aardgasmarkten kunnen de komende jaren nog op hun grondvesten schudden omdat er nog steeds te weinig aanbod is om aan de stijgende vraag te voldoen. Dat zegt Saad al-Kaabi, de minister van Energie van Qatar. “We brengen veel gas op de markt, maar het is niet voldoende”, zei hij op een conferentie in het emiraat Abu Dhabi.

Lees meer »

Enkele duizenden naar betogingen van ‘gele hesjes’ in Frankrijk

In Franse steden hebben volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag circa 4.700 ‘gele hesjes’ tegen het beleid van president Emmanuel Macron betoogd. In Parijs waren het er volgens de autoriteiten 2.000. De opkomst was karig voor de organisatoren die op massale betogingen hadden gehoopt, mede met het oog op de omstreden herziening van het pensioenstelsel. De Franse premier Elisabeth

Lees meer »

Dolgedraaide echtgenoot ontvoert vrouw naar Parijs en verkracht haar op snelwegparking: “Ik wilde mijn relatie redden”

Angst om zijn relatie te zien stranden. Zo verklaart verpleegkundige D. H. uit Kaprijke zijn gewelddadige feiten van afgelopen mei. De veertiger ontdekte dat zijn echtgenote een afspraakje had gemaakt met een bevriende arts, waarop hij haar mishandelde, onder dwang naar Frankrijk voerde en haar onderweg verkrachtte in een toilet naast de snelwegparking. “Ik schaam me nog iedere dag”, klonk

Lees meer »

Relatietherapeuten over de geheimen van hun lange relatie en wat jongeren nog van hen kunnen leren: “In een relatie moet je ook afstand houden”

“Liefde kan geen werkwoord zijn, want het is een zelfstandig naamwoord.” Dat kreeg Alfons Vansteenwegen (81) ooit te horen. Hij die al 35 jaar met die boodschap de baan op gaat. Hij die al 51 jaar samen is met Maureen Luyens (75) – óók psycholoog, seksuoloog en relatietherapeut. Samen buigen ze zich over liefde en relaties anno 2023.

Lees meer »

Vermoedelijke veiligheidschef IS aangehouden in Nederland

In Nederland is een 37-jarige Syrische man aangehouden, die een hoge functie zou hebben bekleed binnen de veiligheidsdienst van terreurgroep IS. "Vanuit die positie heeft hij ook bijgedragen aan de oorlogsmisdaden die IS is begaan in Syrië", zegt het Nederlandse Openbaar Ministerie. Vrijdag moet de man voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Lees meer »