Nieuwsfeed

Loekasjenko over band met Poetin: ‘We bereiken op één dag dingen waar sommigen jaren over zouden doen’

Het GOS, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, kwam maandag samen voor een tweedaagse top in Sint-Petersburg. De Russische president Poetin en de Wit-Russische president Loekasjenko bewierookten dinsdag hun goede samenwerking tijdens een informele ontmoeting.

Krantenkoppen in België

Parlementslid Theo Francken (N-VA) pleit voor nieuwe investeringen in het leger: “De toestand van Defensie is om van te huilen”

Volgens parlementslid Theo Francken (N-VA) moet er opnieuw geïnvesteerd worden in Defensie. Dat zegt hij in "De afspraak op vrijdag". "De Belgische defensie moet terug weerbaar gemaakt worden." Ook binnen de federale regering zijn er stemmen die pleiten voor een nieuwe investering in Defensie. "We moeten volgende regering opnieuw investeren in Defensie."

Lees meer »

Waarom zijn lampjes aan een bordeel rood, en welke Belgische koning was een notoir hoerenloper? Dit wist u nog niet over de betaalde liefde in ons land

Nee, prostitutie is niét het oudste beroep ter wereld. Dat is maar één van de weetjes in ‘Quel Bordel’, een boek waarin Diane De Keyzer de geschiedenis van de betaalde liefde in ons land grondig omspit. “Een prostituee heeft altijd aanzienlijk beter verdiend dan een vrouw uit de werkende klasse: makkelijk tot drie keer meer.”

Lees meer »

Ministers presenteren veiligheidsdraaiboek tegen diefstal en vandalisme in eredienstgebouwen

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden hebben een plan uitgewerkt om de veiligheid van eredienstgebouwen en de mensen die er aanwezig zijn te verhogen. Dit resulteerde in een vertrouwelijk draaiboek, dat maandag voorgesteld werd in de Dialoograad, het overlegorgaan met vertegenwoordigers van de erediensten en levensbeschouwingen.

Lees meer »

Tot maximaal 5 procent commissie en geen belangenvermenging meer: hoe de FIFA voetbalmakelaars aan banden wil leggen

Na vier jaar voorbereidend werk heeft de FIFA een nieuw internationaal reglement gelanceerd waaraan voetbalmakelaars zich vanaf 9 januari dienen te houden. Het reglement moet de “integriteit van het transfersysteem beschermen en de transparantie vergroten”. Enkele opvallende wijzigingen uitgelegd door makelaar Stijn Francis en advocaat Mathieu Baert. “Grote vraag is of deze regel zal standhouden.”

Lees meer »

Onze columnist gelooft op WK niet in de ‘hand van Adrie Van der Poel’: “Je kunt geen parcours voor Mathieu tekenen dat ook Wout niet ligt”

Winst voor Van Aert in Hamme. Een zege voor Van der Poel in Besançon. De ‘Grote Twee’ zijn klaar voor het WK veldrijden. Het parcours in Hoogerheide is mee uitgetekend door Adrie – vader van Mathieu. Kan dat wel? Onze columnist Niels Albert ziet er geen graten in. “Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter” Wat

Lees meer »

Frank Verstraeten slaat mea culpa na problemen op ‘ProjeXXX’: “Tickets terugbetaald voor wie er niet raakte en voucher van 20 euro”

Frank Verstraeten, de bezieler van Zillion en ProjeXXX, dat dit weekend doorging in Gent, belooft de tickets van klanten die niet op tijd in Flanders Expo raakten, terug te betalen. Tegelijk kondigde hij ook aan dat alle Gentse tickethouders twintig euro aan betaaltegoed krijgen voor Zillion Beach, dat deze zomer ook doorgaat in … Flanders Expo.

Lees meer »

Zo ging ‘The Last of Us’ van videogame naar tv-reeks

Bijna tien jaar na zijn release op de PlayStation 3 werd de ijzersterke videogame ‘The Last of Us’ geadapteerd tot een tv-reeks, die vanaf maandag op Streamz te zien zal zijn. Hoe verliep dat proces? Showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann (die ook de game maakte) over waar ze de kiemen van hun verhaal vonden, en waarom ‘The Last of

Lees meer »

NEXT GEN. Van de ‘vrouwelijke Kompany’ tot de jongste doelpuntenmaakster in onze competitie: dit zijn de Gouden Schoenen van de toekomst

Vanzelfsprekend wordt er bij de meisjes ook driftig gescout. Clubs snuffelen aan elkaars talenten, makelaars zoeken in binnen- en buitenland en sturen adelbrieven rond. Weinig voetbalzaken zijn boeiender dan luisteren naar iemand die lyrisch wordt van een onbekende parel (m/v) op studs. Wij gaan met een paar insiders op zoek naar de Red Flames Next Gen. Wie past de Gouden

Lees meer »