Nieuwsfeed

Luchthaven van Charleroi verwacht dat komend weekend ruim honderd Ryanairvluchten geschrapt worden

De luchthaven van Charleroi verwacht dat er door de staking van het Belgische cabinepersoneel van Ryanair komend weekend 107 vluchten van de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zullen worden geschrapt. "We wachten nog op de definitieve communicatie van het hoofdkwartier van Ryanair in Dublin, maar wellicht zullen 19.000 passagiers op 107 vluchten hun vlucht geschrapt zien", bevestigt de CEO van Brussels South Charleroi Airport Philippe Verdonck aan VRT NWS.

Krantenkoppen in België

Brexit en falende leiders doen Verenigd Koninkrijk bloeden

Drie jaar geleden stapte het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Maar het is niet dat er in Londen feestelijk vuurwerk wordt afgestoken. Want het land gaat door woelig politiek en economisch water. Komt dat door de slappe politici die het Verenigd Koninkrijk leiden? Of is het de Brexit die helemaal anders is uitgedraaid dan de Britten dachten?

Lees meer »

Vrouwelijk ex-parlementslid thuis vermoord in Kaboel

De Afghaanse politica Mursal Nabizada is zaterdagnacht omstreeks 3 uur vermoord in haar woning in Kaboel. De schutters brachten ook een van haar lijfwachten om het leven. Nabizada zetelde van 2019 tot aan de machtsgreep door de taliban in het parlement. Ze weigerde haar land te verlaten, ook toen ze de kans daartoe kreeg.

Lees meer »

WZC Rozenberg in Oostrozebeke mag opnieuw bewoners opnemen

Het woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke mag na vier maanden opnieuw bewoners opnemen. Het rusthuis kreeg in september maatregelen opgelegd toen uitkwam dat er mogelijk drie bejaarden vermoord werden met een overdosis insuline. Na een inspectiebezoek is beslist om de maatregelen te schrappen.

Lees meer »

Washington levert geen F-16-straaljagers aan Oekraïne

Washington gaat geen F-16-straaljagers aan Oekraïne leveren, hoewel Kiev inmiddels permanent vraagt om dergelijke toestellen voor de strijd tegen de Russische agressor. De Amerikaanse president Joe Biden zei “nee” op de vraag van journalisten of de Verenigde Staten F-16’s gaan sturen.

Lees meer »

Stijn Baert proeft zijn favoriete gerecht steak-friet in 4 bekende zaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Ribeye van meer dan 250 gram voor 28,5 euro”

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek in Vlaanderen. Deze maand passeert hij bij vier zaken in Brugge, Brussel, Gent en Antwerpen, ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Ik had deze charmante

Lees meer »

Domenico Tedesco (37) wordt nieuwe bondscoach van Rode Duivels

Domenico Tedesco wordt de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. De Belgische voetbalbond heeft daarover een akkoord bereikt met de 37-jarige Duits-Italiaanse trainer. Tedesco voetbalde zelf nooit op hoog niveau maar bewees de voorbije jaren als trainer wel een ploeg snel naar successen te kunnen loodsen. Bij de Duitse voetbalclub RB Leipzig leverde dat onder meer winst van het belangrijkste

Lees meer »

BNP Paribas Fortis kondigt als laatste grootbank hogere spaarrente aan

Als laatste grootbank in België (én marktleider voor spaarrekeningen) kondigt nu ook BNP Paribas Fortis een hogere spaarrente aan. Daarmee volgt het de andere grootbanken (Belfius, KBC en ING), net als heel wat middelgrote en kleine banken. Tegelijk lanceert BNP Paribas Fortis een nieuw spaarboekje. Spaargids.be vat de wijzigingen samen, die op 1 februari ingaan.

Lees meer »