Nieuwsfeed

Luipaard verwondt 15 mensen in India

In de Indische stad Jorhat, in de deelstaat Assam, zijn minstens vijftien mensen verwond door een luipaard. Het dier dwaalde al enkele dagen rond in de stad, die in de buurt van een groot woud ligt, maar kon intussen gevangen worden.

Krantenkoppen in België

“Ik heb gevochten en alles bereikt wat ik wou”: Spaans boegbeeld van strijd tegen kanker overlijdt op 20-jarige leeftijd

De Spaanse influencer Elena Huelva is op 20-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van kanker. De jongedame dwong enorm veel respect af omdat ze op sociale media openlijk over haar ziekte communiceerde. Ondanks alle pijn en miserie bleef ze het leven door een roze bril bekijken, waardoor ze voor heel wat lotgenoten een hoopgevende inspiratiebron werd. “Ik heb gevochten en

Lees meer »

LIVE CROSS. Van Aert heeft nu al halve minuut op achtervolgend trio

De laatste rechte lijn naar het WK van volgend weekend, met vandaag de Flandriencross in Hamme – de zesde manche van het X2O Badkamers Trofee-criterium. Wout van Aert, zijn laatste generale repetitie, start als favoriet. Ook onder meer aanwezig: Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Lars van der Haar. Wie wint aan de Mirabrug? Ontdek het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

“Jonge groeibedrijven leverden in 60% van de gevallen na 5 jaar een negatief rendement op”: aan deze 13 criteria herken je een kwaliteitsaandeel

Er zijn heel wat technieken, denkwijzen en tactieken die beleggers gebruiken om aandelen te kopen en te verkopen. Allen dromen ze ervan om met hun methode een mooi rendement te behalen. Ervaren beursganger Luc Kroeze zweert zelf bij het zogenaamde kwaliteitsbeleggen. In zijn boek ‘De kaviaarformule’ lijst hij dertien criteria op waarmee je kwalitatieve aandelen kunt herkennen en selecteren. Hoe

Lees meer »

“Het jojo-effect hoort niét standaard bij vermageren”: voedingsdeskundige beantwoordt de 10 meest gestelde lezersvragen over gezond eten

Neem je jezelf ieder jaar opnieuw voor om gezonder door het leven te gaan om die goede voornemens binnen de maand alweer op te bergen? In de ‘Start Gezond’-challenge verzamelt voedingsdeskundige Sandra Bekkari 14 tips om het deze keer anders aan te pakken. Als afsluiter geeft ze antwoord op 10 lezersvragen die tijdens de challenge haar richting uitkwamen. Van metabolisme

Lees meer »

‘Merlina’-actrice Mieke Bouve verloor haar man Jaak: “Ik weet niet of ik ooit nog de kracht vind om mijn hart weer open te zetten”

“Mijn dochter gelukkig zien, drukt me soms met de neus op de feiten.” Een jaar na het overlijden van haar geliefde man Jaak voelt het gemis voor Mieke Bouve (61) intenser dan ooit, vertelt ze in PRIMO. “Soms bekruipt de eenzaamheid mij”, vertelt de ‘Merlina’-actrice in een uitgebreid gesprek over de ziekte die Jaak verteerde, de legendarische tv-reeks die haar

Lees meer »

De omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? Stem op jouw favoriet en WIN een gehandtekend shirt van de Rode Duivels

Er waren in 2022 opnieuw tal van geweldige doelpunten te bewonderen op onze Belgische voetbalvelden. Maar welke goal was de allermooiste? Dat kies jij! Onze sportredactie selecteerde tien pareltjes van het afgelopen jaar die je in onderstaande video’s ook nog eens apart kan herbekijken. Stem op jouw favoriet en beslis samen met de lezers van HLN welk doelpunt tijdens de

Lees meer »

Nog voor ze één noot hoorden, dropt speurdersteam ‘The Masked Singer’ al eerste namen van verdachten: “Hoe cool zou dat zijn”

Hoe klaar zijn de speurders voor de zoektocht naar ‘The Masked Singer’? Morgenavond starten de uitzendingen op VTM, maar Showbits was – weken geleden al- exclusief op de set van de show. Jarne spreekt er met Julie Van den Steen, Andy Peelman en Bart Cannaerts, nog voor ze ook maar één zanglijn van de gemaskerde deelnemers hebben gehoord. Bekijk het

Lees meer »

De Croo pleit voor havenkorps in strijd tegen drugscriminelen

In de strijd tegen de drugscriminaliteit in Antwerpen, pleit premier Alexander De Croo voor de oprichting van een havenkorps. Meer mensen op het terrein moet helpen het gigantische domein beter in de gaten te houden. Dat heeft de premier zondag verklaard aan VTM NIEUWS. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever reageert schamper.

Lees meer »

Vlaanderen erkent Sint-Antoniusvieringen als immaterieel erfgoed

De Sint-Antoniusvieringen behoren voortaan tot het immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Dat heeft het Vlaams Departement Cultuur dinsdag bekendgemaakt. Vlaams minister voor Cultuur Jan Jambon (N-VA) plaatste de volksfeesten ter ere van Sint Antonius, de patroonheilige van de varkens, varkenshoeders en slagers, op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Lees meer »