Nieuwsfeed

Luxeaandelen weer in trek door Chinese heropening

19:03 Nu de Chinese overheid haar strijd tegen het coronavirus terugschroeft, maken Europese luxemerken zich op voor een toeloop van kooplustige Chinezen.

Krantenkoppen in België

Lachaert (Open Vld) wil levensduur Tihange 1 met tien jaar verlengen: “Wet op kernuitstap moet volledig herzien worden”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wil de levensduur van kerncentrale Tihange 1 ineens met tien jaar verlengen. Dat heeft hij gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio1. Hij vindt dat de wet op de kernuitstap “helemaal vervangen moet worden”. “Er moet een nieuwe wet komen met nieuwe deadlines.” Volgens de wet op de kernuitstap moest Tihange 1 in 2025 dicht.

Lees meer »

Thomas Van Goethem doet grote onthulling: “Deze Nederlandse ging eigenlijk Camille spelen in #LikeMe”

De Ketnetserie #LikeMe had er vandaag helemaal anders kunnen uitzien. De glorieuze rol van Camille Van Beem ging eerst door iemand anders dan Camille Dhont (21) gespeeld worden. “Ik had altijd gedacht dat het personage een Nederlandse zou zijn. Daarom had ik Soraya Gerrits gecast”, onthult bedenker Thomas Van Goethem in ‘Play Café’. Gelukkig voor Camille, is dat toch anders

Lees meer »

James Webb-telescoop ontdekt eerste exoplaneet

De James Webb Space Telescope kan een nieuwe kosmische mijlpaal op zijn conto schrijven: de opvolger van de Hubble-ruimtetelescoop heeft wetenschappers voor het eerst in staat gesteld een exoplaneet te identificeren, een planeet die rond een andere ster dan onze Zon draait. Dat meldt ruimtevaartorganisatie NASA.

Lees meer »

Shell boekt recordwinst van ruim 42 miljard dollar in 2022

Olie- en gasconcern Shell heeft in 2022 een recordwinst van 42,3 miljard dollar (38,4 miljard euro) geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de nettowinst van een jaar eerder. Het Britse bedrijf profiteerde vorig jaar van de hoge prijzen van olie en gas door de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Afvalwater Chinees vliegtuig test licht positief op corona

Het afvalwater van het eerste vliegtuig dat zaterdag vanuit China landde op Zaventem, testte licht positief op corona. Dat meldt het Leuvense Rega Instituut zaterdag aan Belga. Het instituut zal nu proberen te bepalen om welke coronavariant het gaat, maar door een gebrek aan uitwerpselen in het water, lijkt dat moeilijk te worden.

Lees meer »

“Geef mensen waardig onderdak”: de smeekbede van chirurg en voormalig minister Réginald Moreels aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor 

In een brief die dit weekend werd gepubliceerd op dewereldmorgen.be smeekt voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (CD&V) zijn partijgenoot, staatssecretaris Nicole de Moor, om vluchtelingen en migranten in ons land waardig onderdak te bieden. "Ik heb vluchtelingenkampen bezocht en in oorlog gewerkt, maar heb nog nooit zo’n omstandigheden gezien", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Ik zal

Lees meer »

Mexico verbiedt roken in de openbare ruimte

In Mexico is het voortaan verboden om te roken in de openbare ruimte. Het is een van de meest strikte anti-rookwetgevingen ter wereld. Bedrijven mogen bovendien niet langer reclame maken voor tabaksproducten. Ze mogen de producten ook niet uitstallen voor de verkoop. Het verbod gaat zondag in.

Lees meer »

‘Wieltjeszuiger’ hangt drie minuten in wiel van Evenepoel, tot die vraagt om te stoppen: “Niet alle renners vinden dat even leuk”

Remco Evenepoel werd tijdens zijn winterstage in Calpe gevolgd door een wielertoerist. Het gaat om de Oekraïner Artem Shcherbyna die zichzelf ‘professioneel wieltjeszuiger’ noemt. Hij kan onze Belgische wereldkampioen drie minuten volgen, maar dan heeft Evenepoel het gehad. Hij maant Shcherbyna aan om te stoppen, wat hij ook doet. “De meesten maken er geen probleem van, maar sommige renners zoals

Lees meer »