Nieuwsfeed

Man (75) komt om het leven nadat hij met tractor naast weg is beland in Tienen

Op de N29 in Tienen is dinsdagnamiddag een dodelijk ongeval gebeurd met een tractor. Daarbij kwam een 75-jarige man om het leven.

Krantenkoppen in België

Stijn Baert proeft steak-friet in 4 bekende traditiezaken in Vlaanderen: waar eet je de beste? “Qua prijs-kwaliteit is deze onklopbaar”

Met biefstuk-friet kan je iedereen een plezier doen, maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert gaat maandelijks op zoek in Vlaanderen. “Als ik niet zo ver woonde, kwam ik hier zeker een paar keer per jaar eten”, verzucht Stijn na zijn bezoek aan vier brasserieën met oog voor authenticiteit, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopige nummer

Lees meer »

Screeningsoperatie van Fedasil en Samusocial in kraakpand Schaarbeek afgerond

De screeningsoperatie van Fedasil en Samusocial in het kraakpand in de Paleizenstraat, in Schaarbeek, is afgerond. De naar schatting 900 bewoners leven daar in mensonwaardige omstandigheden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken gezegd dat de screening vorige week donderdag en vrijdag heeft plaatsgevonden. Volgens haar is de procedure bemoeilijkt omdat asielzoekers

Lees meer »

“Hoe langer je rondloopt met een te hoge cholesterol, hoe groter de kans op hartproblemen”: diëtiste deelt 10 simpele tips om slechte cholesterol weg te eten

Bijna de helft van de Belgen heeft een te hoge cholesterol: dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Cardiologische Liga uit 2022. “Nochtans kan je met kleine inspanningen op vlak van voeding die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten

Lees meer »