Nieuwsfeed

Man verwondt Securail-agent tijdens diefstal in station Luik-Guillemins

Een man van in de dertig die illegaal in België verblijft, is in de nacht van maandag op dinsdag tegengehouden door twee agenten van Securail na een diefstal en poging tot diefstal in de fietsenstalling van het station van Luik-Guillemins. De man verwondde een van de twee agenten, meldt het parket van Luik.

Krantenkoppen in België

Geldexpert vergelijkt: zélf beleggen voor je pensioen met een ETF of pensioensparen via de bank, wat levert je het meeste op?

Wie wil beleggen voor zijn pensioen kan zélf een beleggingsportefeuille samenstellen of fiscaal optimaal sparen via een pensioenspaarfonds van de bank. Wat is het interessantst met het oog op je uiteindelijke rendement? En wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Onze geldexpert Pascal Paepen weegt beide mogelijkheden tegen elkaar af. “Een potje waar je altijd uit kan putten,

Lees meer »

Dwangsommen niet betaald? Rechter laat nu ook spullen van Fedasil in beslag nemen

Een deurwaarder mag spullen van het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil in beslag nemen en verkopen. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo schrijft La Libre Belgique. Fedasil werd vorig jaar veroordeeld tot dwangsommen omdat het asielzoekers niet kon opvangen, maar heeft die niet betaald. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De

Lees meer »

Taalrobot ChatCPT kan de stijl van personen imiteren: dit is het weerbericht van Eddy Wally, een liefdesbrief van Jan Jambon en een K3-lied over de dood

De nieuwe app ChatGPT kan schrijven in uw plaats. Tik op computer of smartphone een korte opdracht in, en binnen de minuut levert de artificiële intelligentie achter de app een kant- en klare tekst. Sollicitatiebrieven, boekbesprekingen, opstellen, noem maar op. De robot van moederbedrijf OpenAI kan ook de stijl van schrijvers, artiesten en politici nabootsen. Wij lieten K3 een liedje

Lees meer »

Covid en RSV tanen rustig weg: minder dan 700 coronapatiënten in ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Er zijn nu 649 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, van wie 45 op de intensive care. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat laat ook nog weten dat de RSV-epidemie officieel voorbij is. De griepepidemie is nog steeds in het land: het aantal incidenties bij

Lees meer »

Kan gen van honderdjarigen in de toekomst ons hart met 10 jaar verjongen?

Een antiverouderingsgen, dat ontdekt is bij honderjarigen en zeer vaak voorkomt bij hen, blijkt in het labo de werking van cellen van mensen met hartfalen te verbeteren. Bij oudere muizen draait het gen zelfs de biologische leeftijd van het hart terug met het equivalent van 10 jaar, zo blijkt uit een nieuwe studie. De onderzoekers noemen het een doorbraak die

Lees meer »

Amerikaanse psycholoog Dr. Phil stopt met zijn dagelijkse talkshow

De Amerikaanse psycholoog en tv-presentator Dr. Phil heeft aangekondigd dat hij na 21 seizoenen stopt met zijn dagelijkse talkshow. De laatste aflevering zal in het voorjaar worden uitgezonden. Daarna zullen wel nog herhalingen en nooit vertoonde fragmenten uitgezonden worden. "Met deze show hebben we duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen met allerlei problemen, zoals verslavingen, huwelijksperikelen, mentale gezondheid en het

Lees meer »

300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen

Volgens de christelijke vakbond ACV verliezen meer dan 300.000 werknemers vakantiedagen als gevolg van de coronawerkloosheid. Wat zijn je rechten wanneer je hierdoor verlof misloopt? Is het slim om onbetaald vakantie te nemen? En vanaf wanneer kom je in aanmerking voor Europees verlof? Juridisch adviseur Marijke Beelen van hr-dienstenbedrijf Acerta overloopt de mogelijkheden én legt de addertjes onder het gras

Lees meer »