Nieuwsfeed

Marthe en Julia nemen afscheid van interim-K3’tje Diede met lovende woorden: “Je bent een topper”

Diede van den Heuvel (22) stond dinsdag voor een laatste keer op het podium met K3. De Nederlandse verving enkele weken Hanne Verbruggen (28), die recent beviel van haar eerste kindje. “Je bent een topper”, aldus Marthe De Pillecyn (26) over het tijdelijke K3’tje.

Krantenkoppen in België

Marc Overmars, amper 49, heeft ‘onherstelbare hartschade’: hoe ongewoon is dat? En moet elke veertiger op controle?

Marc Overmars (49), sportief directeur bij voetbalclub Antwerp, heeft onherstelbare schade opgelopen aan zijn hart. Eind vorig jaar kreeg hij een hartaanval: hoe ongewoon is dat op die leeftijd? En kan dat komen door de stress? Overmars kreeg immers bakken kritiek nadat was uitgekomen dat hij dickpics naar vrouwelijke collega’s gestuurd had. Sofie Gevaert, hoofd cardiologie UZ Gent, legt uit.

Lees meer »

Duitsland zal geen gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne

Oekraïne dringt aan op nog meer militair materieel, nadat Duitsland vorige week over de brug is gekomen om Leopard-tanks te sturen. Een officiële vraag is er nog niet, maar nu zou Oekraïne doelen op gevechtsvliegtuigen. De Duitse kanselier Olaf Scholz gaf grenzen aan en zei tijdens een persmoment zondag dat hij niet zal meegaan in een wapenopbod.

Lees meer »

Het café waar meer cocaïne werd verkocht dan bier: uitbaters Klein Mariakerke moeten 160.000 euro aan drugsgeld terugbetalen

De uitbaters van café Klein Mariakerke en enkele kompanen zijn maandag veroordeeld wegens inbreuken op de drugswet. Het café werd in het verleden meermaals gesloten, waarna er een grootschalig onderzoek werd gevoerd. De zaak bleek de uitvalsbasis voor een bende die op grote schaal cocaïne verkocht. Al bleek de partner van de uitbater tegen beter weten in te zijn meegesleurd

Lees meer »

De ‘opruimgoeroe’ Marie Kondo heeft opruimen opgegeven

Marie Kondo is bij een breder publiek gekend als ‘opruimgoeroe’, in 2015 kreeg ze zelf nog een eigen televisieprogramma. Maar ze geeft opruimen nu op en leert rommel op een andere manier omarmen, aldus de Washington Post. Kondo is nu immers moeder van drie kinderen, waarvan de jongste nog geen twee jaar oud is.

Lees meer »

Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) niet opgezet met huilende baby: “Bijzonder raar dat je kinderen meeneemt naar parlement”

“Ik vind het bijzonder raar dat je kinderen meeneemt naar het parlement, maar het zal aan mij liggen.” Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) kreeg er applaus voor van de meerderheidspartijen, nadat hij was onderbroken door een krijsend kind in het publiek. De ouders, die al twee maanden elke woensdag komen om meer aandacht te vragen voor de tekorten

Lees meer »

RECENSIE. ‘Copenhagen Cowboy’: “Deze arthouse superheldin doet de vrouwen van Marvel op simpele stoeipoezen lijken”

Wie ‘Borgen’ al volledig binnenstebuiten heeft gekeerd en zin heeft in meer Deense delicatessen kan dezer dagen z’n hartje ophalen aan ‘Copenhagen Cowboy’ op Netflix. De zesdelige neon-noir-reeks komt uit de koker van ‘Drive’-regisseur Nicolas Winding Refn en vertelt alweer een verhaal van een wraakengel die kopstukken van de criminele onderwereld moet trotseren in een symfonie van seksueel geweld, synthpop

Lees meer »

Hoe voelen patiënten het geneesmiddelentekort? “Ik halveer nu zelf mijn pillen met een speciale machine voor de juiste dosis”

“Sorry, maar dat geneesmiddel is er momenteel niet”: het wordt stilaan een standaardzin bij de apothekers in ons land. De laatste maand waren 379 geneesmiddelen – vaak tijdelijk – onbeschikbaar en er is niet altijd een alternatief voorhanden. Hoe voelen patiënten en artsen het geneesmiddelentekort? “We kunnen niet altijd dezelfde kwaliteit van medicatie garanderen”, zegt neuroloog Patrick Santens (UZ Gent).

Lees meer »

FBI doorzoekt woning Biden: nog meer geheime documenten gevonden

In de woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn nog meer geheime papieren aangetroffen. Het gaat om zes documenten uit de periode waarin Biden vicepresident was onder Barack Obama en uit zijn tijd in de Senaat, meldt de advocaat van het staatshoofd van de VS. De stukken werden vrijdag aangetroffen door agenten van de FBI die zijn woning doorzochten.

Lees meer »

Topcardioloog Pedro Brugada over gezondheidstoestand Antwerp-directeur Marc Overmars: “Het getal nul bestaat niet in de geneeskunde”

Een hartaanval zoals Marc Overmars (49) net voor de jaarwisseling kreeg, is altijd schrikken voor de persoon in kwestie en de rest van de familie. Een serieuze wake-upcall ook, waar niemand met zekerheid aan ontsnapt, al kun je de kans op een infarct danig verkleinen. Nu de directeur van Royal Antwerp FC blijvende schade aan zijn hart opliep, roepen enkele

Lees meer »

Priscilla Presley maakt officieel bezwaar tegen testament van overleden dochter Lisa Marie Presley

Priscilla Presley (77) betwist de authenticiteit en geldigheid van het testament van de overleden Lisa Marie Presley. Volgens haar is de datum op het document verdacht, haar naam verkeerd gespeld en ziet de handtekening van Lisa Marie er “anders uit dan haar gewoonlijke handtekening.” Priscilla heeft nu officieel bezwaar aangetekend tegen het testament van haar dochter en vraagt de rechter

Lees meer »