Nieuwsfeed

Met de nachttrein van Brussel naar Berlijn vanaf mei

De kogel is door de kerk voor het Nederlands-Belgische spoorinitiatief European Sleeper. In mei volgend jaar zal zijn eerste nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn sporen. De primeur is voor een rit met vertrek in de Duitse hoofdstad, zo meldt European Sleeper woensdag. Drie keer per week zal de nachttrein heen en weer rijden. Het gaat om de tweede nachttrein vanuit België.

Krantenkoppen in België

België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey, doelman Vanasch opnieuw dé held: “We staan er soms zelf van te kijken wat hij allemaal doet”

Niets kan de Red Lions stoppen! Ook niet een eerste helft waarin ze wat verloren liepen tegen Oranje. Onze hockeymannen knokten twee keer terug en toonden zich, net als een goede vier jaar geleden in de WK-finale, het koelbloedigst in de shoot-outs. “Een lastige situatie keren is ook een kwaliteit”, aldus Loïck Luypaert.

Lees meer »

Europese Commissie wil even ambitieus subsidieplan als VS: “We moeten nu ingrijpen of we zijn te laat”

Om de Europese industrie te beschermen tegen een mogelijke verstoring van de internationale concurrentie, werkt commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton aan maatregelen die “vergelijkbaar” zijn met de verregaande Amerikaanse klimaatsubsidies. “We moeten reageren, we mogen niet bij de pakken blijven zitten”, zei Breton dinsdag tijdens een werkbezoek in Madrid. “Het is nog niet te laat. We moeten een

Lees meer »

Eeklo verkoopt vastgoed om begroting rond te krijgen

Eeklo wil de komende drie jaar 35 miljoen investeren en zoekt daarvoor geld door vastgoed te verkopen. De stad had eerder al aangekondigd de belastingen niet te zullen verhogen en ook geen personeel te zullen ontslaan, maar de begroting op orde te krijgen door patrimonium te verkopen. Nu is ook bekend welke gebouwen in de aanbieding staan.

Lees meer »

Ontruiming van Duits ‘bruinkooldorp’ herbegonnen: “Vooral vermijden dat er slachtoffers vallen”

Honderden agenten in gevechtsuitrusting zijn donderdagochtend opnieuw begonnen met de ontruiming van ‘bruinkooldorp’ Lützerath in Duitsland. Omdat het bij duisternis te gevaarlijk was geworden, is men woensdagavond gestopt. De harde kern van naar schatting 200 activisten die er nu nog zitten, is duidelijk niet van plan om zich zo maar gewonnen te geven, zo zegt een woordvoerder van de politie.

Lees meer »

‘Scorpion’, de speciale politie-eenheid die onder vuur ligt sinds de gewelddadige dood van Tyre Nichols

De speciale politie-eenheid Scorpion, anderhalf jaar geleden opgericht om de criminaliteit in de Amerikaanse stad Memphis terug te dringen, ligt zwaar onder vuur. Vijf agenten gingen hun boekje te buiten toen ze op 7 januari de 29-jarige Tyre Nichols afranselden bij een arrestatie. De man overleed drie dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De eenheid is voorlopig op

Lees meer »

Duits-Braziliaans verbond niet zo stevig als gedacht: Lula zet Duitse collega Scholz te kijk tijdens persmoment 

Een persconferentie na het topoverleg tussen de Braziliaanse president Lula da Silva en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz doet in Duitsland stof opwaaien. De bondskanselier trok naar Brazilië om Lula om munitie te vragen, maar de president wees hem de deur. Bovendien slaagde Lula da Silva er niet in om Rusland te veroordelen voor de oorlog in Oekraïne. Daarmee lijkt

Lees meer »