Nieuwsfeed

Metaverse krijgt er pak nieuwe ’toegangspoorten’ bij

15:44 De metaverse heeft in 2022 de switch gemaakt van hype naar crisis. Maar de trend naar een meer virtuele economie is onomkeerbaar. Het komende jaar is het onder meer uitkijken naar een nieuwe golf hard…

Krantenkoppen in België

Statiegeld op plastic drankverpakkingen komt er zeker in 2025, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)

In 2025 komt er zeker statiegeld op plastic drankverpakkingen. Indien het proefproject voor een digitaal systeem niet positief is, komt er een klassiek statiegeldsysteem zoals in het buitenland. Dat verzekerde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) tijdens een gedachtewisseling in commissie. De oppositie was sceptisch over de haalbaarheid van het digitale systeem.

Lees meer »

De kunstroof van 2,2 miljoen euro die nooit zal worden opgehelderd: gestolen kunstwerk van Arne Quinze na vijf jaar nog niet teruggevonden, parket sluit onderzoek

In zijn eentje heeft een gangster in Knokke een gouden kunstwerk van Arne Quinze ter waarde van 2,2 miljoen euro uit een galerij gestolen. Maar bijna vijf jaar na die spectaculaire roof, die amper vier minuten duurde, is de dader nooit gevonden. Omdat de zaak nooit kon worden opgehelderd, heeft het parket het onderzoek afgesloten.

Lees meer »

Dwangsommen niet betaald? Rechter laat nu ook spullen van Fedasil in beslag nemen

Een deurwaarder mag spullen van het federale agentschap voor de opvang van asielzoekers Fedasil in beslag nemen en verkopen. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist, zo schrijft La Libre Belgique. Fedasil werd vorig jaar veroordeeld tot dwangsommen omdat het asielzoekers niet kon opvangen, maar heeft die niet betaald. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De

Lees meer »

LIVE CLUB-ANDERLECHT. Odoi naast Mechele achterin, Mata en Nielsen krijgen basisplek – Arnstad neemt plaats Refaelov in, ook Sardella start

Club Brugge-Anderlecht is altijd beladen, maar vandaag nog wat meer door de malaise bij paars-wit. De fans vroegen om het ontslag van Vandenhaute, die uiteindelijk een stap terugzet en “niet-uitvoerend voorzitter” wordt. Door het wangedrag op Sclessin is de paars-witte aanhang overigens niet welkom op Jan Breydel. Club op zijn beurt wint ook maar best, het staat na de zege

Lees meer »

COLUMN. Oostende moest zijn eigen Manhattan krijgen. Nu zitten ze met de gebakken peren

Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Eén die woelig verliep in Oostende, want eerst werd het licht van Lange Nelle deels afgeplakt, vervolgens greep minister Matthias Diependaele (N-VA) in. “De klagers wisten dat de vuurtoren er was.” Dat klopt, maar op de hoge verdiepen was de lichthinder misschien onverwacht, betoogt onze columniste. “Oostende moest een stukje Manhattan

Lees meer »

“Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten

Lees meer »

Veel celebs zijn fan. Is ‘dry brushing’ of droogborstelen de hype waard? Huidarts: “Het is nuttig vanaf deze leeftijd”

Is ‘dry brushing’ de zoveelste online beautytrend? Neen, je huid onder handen nemen met een droge borstel is al jaren hot and happening onder celebs en kenners. Het zou wonderen doen vóór een scheerbeurt of als anti-agingtechniek. Esthetisch arts Joren Brassine verklaart waarom de faam voor de dry brush terecht is. “Mensen met kleine, ruwe bultjes op de huid zijn

Lees meer »