Nieuwsfeed

Misdaadjournalist John van den Heuvel wordt al vijf jaar beveiligd: ‘Ik weiger mijn been terug te trekken’

.

Krantenkoppen in België

Intermittent living ‘prikkelt’ je lichaam en dat is nodig. “Ontstekingen ontstaan door lang te zitten en constant te eten”

Vaak verkouden, moe of futloos? Volgens experts zou ‘intermittent living’ dé oplossing zijn. “Geef je lichaam korte stressprikkels, zoals dorst, honger of kou, om je lichamelijke en mentale stresstolerantie te trainen”, zegt intermittent-livingmentor Siebe Hannosset. Arts Servaas Bingé treedt hem bij. Het effect? Na amper vier dagen voel je je sterker, energieker en gezonder. Hannosset tipt negen oefeningen voor beginners.

Lees meer »

In 2022 daalde het internetgebruik in ons land voor het eerst

Na jarenlange stijging is het internetverkeer op het zogenaamde BNIX-platform (het hart van het Belgische internet), voor het eerst gedaald. Dat blijkt uit cijfers van IT-bedrijf Belnet. De gemiddelde trafiek klokte af op 198 gigabit per seconde tegenover 224 gigabit per seconde in 2021, een daling met 13 procent. De daling is eerder een normalisatie na de uitzonderlijke coronajaren waarin

Lees meer »

Welke voedingsmiddelen ontploffen als je ze in de microgolfoven steekt?

Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, mag niet zomaar alles in het toestel steken. Sommige materialen en voedingswaren kunnen namelijk voor ernstige ongelukken zorgen. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven.

Lees meer »

McDonald’s gaat banen schrappen maar wil ook meer filialen openen

McDonald’s gaat banen schrappen als onderdeel van een grote reorganisatie, die ook de opening van nieuwe restaurants moet versnellen. Volgens een verklaring van de Amerikaanse fastfoodketen, die wereldwijd actief is, zullen verschillende functies en de bezetting in bepaalde delen van de organisatie opnieuw tegen het licht worden gehouden. Hoeveel arbeidsplaatsen er precies zullen verdwijnen, en in welke landen, is nog

Lees meer »