Nieuwsfeed

Nieuwe details over de bakkerijmoord: “Serge jaloers? Hij had zelf ook een nieuwe vriendin”

De 63-jarige gepensioneerde para blijft in de cel voor de moord op zijn ex-vriendin Ilse Michiels (54). Zijn advocate vecht die beslissing aan. Want Serge B. houdt vol dat hij niets met haar dood te maken heeft. Volgens zijn entourage was hij ook niet jaloers op zijn ex die opnieuw verliefd was. “Zelf had hij ook een nieuwe vriendin.”

Krantenkoppen in België

Zweden ontdekt grote hoeveelheid zeldzame aardmetalen, helpt dit ons van onze grote afhankelijkheid van China?

In het uiterste noorden van Zweden is de grootste Europese hoeveelheid zeldzame aardmetalen tot nog toe ontdekt. Dat meldt mijnbedrijf LKAB. Die metalen zijn belangrijk voor de energietransitie, want ze worden onder meer gebruikt in elektrische voertuigen. Momenteel zijn we ervoor zo goed als volledig afhankelijk van China, gaat deze ontdekking daar verandering in brengen?

Lees meer »

PS-voorzitter Paul Magnette: “Pijnlijke beslissing om Marc Tarabella uit partij te zetten, maar nodig om sereniteit te brengen”

"Het is altijd moeilijk en pijnlijk om zulke beslissingen te nemen." Dat zegt partijvoorzitter Paul Magnette in "Terzake" over de affaire-Tarabella en de beslissing om hem uit de partij te zetten naar aanleiding van het corruptieschandaal in het Europese parlement. Hoewel de PS volhoudt dat het voorval het imago van de partij niet heeft aangetast, is de zaak volgens onze

Lees meer »

Antwerpse politieke wereld reageert geschokt op dood van kind bij drugsaanslag

Vanuit de Antwerpse politiek wordt maandagavond geschokt gereageerd op het overlijden van een 11-jarig kind bij een schietincident dat allicht kadert binnen het drugsmilieu. “Kinderen hebben niets te maken met welke drugsoorlog dan ook”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op Twitter. “We zullen alles in het werk stellen om deze meedogenloze criminelen te vatten.”

Lees meer »

Ryanair komt op de valreep met voorstel, vrijdag overleg

De directie van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een voorstel voorgelegd aan de Belgische vakbonden. Vrijdag zitten ze om de tafel om het te bespreken. Het Belgische Ryanair-personeel staakte tijdens de kerstvakantie twee weekends op rij. De vakbonden zijn misnoegd over de houding van de Ierse budgetvlieger, die volgens hen nog altijd weigert om de Belgische wetgeving te respecteren en

Lees meer »

In het gunstige geval vijf maanden uitstel, net zo goed wordt het bijna twee jaar wachten: de lijdensweg van Club Brugge in hun stadiondossier

Uppercut van jewelste voor Club Brugge in hun stadiondossier. Vanmiddag kreeg blauw-zwart namelijk te horen dat ze hun bouwvergunning (voorlopig) weer kwijt zijn. Of hoe hun plannen van een nieuwe voetbaltempel nog maar eens vertraging oplopen. In het gunstigste scenario zal het zeker een halfjaar duren voor ze opnieuw aan een eerste spadesteek kunnen denken.

Lees meer »

RECENSIE. ‘Copenhagen Cowboy’: “Deze arthouse superheldin doet de vrouwen van Marvel op simpele stoeipoezen lijken”

Wie ‘Borgen’ al volledig binnenstebuiten heeft gekeerd en zin heeft in meer Deense delicatessen kan dezer dagen z’n hartje ophalen aan ‘Copenhagen Cowboy’ op Netflix. De zesdelige neon-noir-reeks komt uit de koker van ‘Drive’-regisseur Nicolas Winding Refn en vertelt alweer een verhaal van een wraakengel die kopstukken van de criminele onderwereld moet trotseren in een symfonie van seksueel geweld, synthpop

Lees meer »

Zeker 24 doden bij busongeluk in Peru

Een bus met 60 passagiers is zaterdag in het noorden van Peru op een klif van de weg geraakt en naar beneden gestort. Volgens de lokale politie hebben minstens 24 mensen, onder wie een aantal Haïtianen, het ongeluk niet overleefd. Verscheidene andere inzittenden raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees meer »