Nieuwsfeed

Oekraïne beschuldigt Hongaarse premier Orban van “respectloosheid en kortzichtigheid” na controversiële uitspraken

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de Hongaarse premier Viktor Orban “respectloos en politiek kortzichtig”. Dat doet het in een mededeling op zijn website naar aanleiding van enkele controversiële uitspraken van de Hongaar.

Krantenkoppen in België

Record aantal Vlamingen schonk in 2022 hun lichaam aan de universiteiten. Welke mensen doen dat zoal? En blijft het nuttig?

Nooit eerder schonken zoveel Vlamingen hun lichaam weg aan de wetenschap als vorig jaar. Liefst 527 personen kozen voor een ‘tweede bestaan’ als studieobject in lessen geneeskunde. Zo blijkt uit eigen rondvraag bij de vijf Vlaamse universiteiten. In Gent heeft men er met al 133 donorlichamen een tijdelijke stop ingevoerd. Nochtans is het wegschenken van je lichaam allesbehalve evident, ook

Lees meer »

Julie Vermeire en Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou over ‘Een Echte Job’: “Toen ik meer succes begon te krijgen, kwamen de haatreacties”

Ze zitten in een totaal andere fase van hun leven, en toch werden Julie Vermeire (24) en Ketnetwrapper Sarah Mouhamou (27) hechte vriendinnen. Met dank aan ‘Een Echte Job’, het VTM-programma dat voor hen allebei een serieuze uitdaging bleek, vertellen ze in Dag Allemaal. “Toen een lief omaatje me zei dat ze een last was, brak mijn hart.” Een gesprek

Lees meer »

Steeds meer baby’s en kleuters belanden in jeugdzorg: bijna een verdubbeling en 7.000 kinderen op wachtlijst

Steeds meer baby’s en kleuters komen terecht in de jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers die Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). Het gaat zowel om kinderen die in een voorziening worden opgenomen, als kinderen die binnen hun gezin of via pleegzorg geholpen worden. Op drie jaar tijd, tussen 2018 en 2021, zijn de cijfers

Lees meer »

Ruimtevaartbedrijf miljardair Branson onderuit op Wall Street

Virgin Orbit, het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse miljardair Richard Branson, gaat dinsdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het aandeel werd 22 procent lager gezet na de mislukte eerste lancering van een ruimteraket vanuit West-Europa door het bedrijf. De lancering vond maandagavond plaats in het zuidwesten van Engeland.

Lees meer »

Londen blokkeert Schotse transgenderwet: “Een schande”

De Britse regering gaat een Schotse transgenderwet blokkeren die het makkelijker maakt voor de wet van geslacht te veranderen. Het is de eerste keer dat Londen op een dergelijke manier ingrijpt en een veto uitspreekt over een Schots wetsvoorstel. De Schotse premier Nicola Sturgeon noemt de Britse blokkade een schande en een frontale aanval op het Schotse parlement, dat vorige

Lees meer »