Nieuwsfeed

Onze opinie. “Er is één ding dat vandaag nog onbetaalbaarder is dan energie en dat is rust in ons huis en hoofd”

Een vrolijke derde kerstdag aan alle mensen van goede wil. Met een beetje geluk heeft u vandaag geen plannen of verplichtingen meer. Niet om gezellig te niksen en onder een fleecen dekentje te kruipen: tweede kerstdag was gisteren. Derde kerstdag is de dag dat de meesten onder ons weer fit zijn om erin te vliegen en onze eerste echte vakantiedag in te vullen zoals wij Vlamingen dat thuis geleerd hebben: met opruimen en kuisen. En de laatste jaren blijkbaar ook: met het meteen te koop aanbieden van wat we ongewenst gekregen hebben van de mensen die ons het best horen te kennen.

Krantenkoppen in België

Abdeslam klaagt over “slag in gezicht van agent” en excuseert zich bij slachtoffers: “Voor dit soort zaken kwam u niet naar hier”

Salah Abdeslam zegt dat hij een slag in het aangezicht gekregen heeft van een politieman voor zijn overbrenging vanuit de gevangenis. Dat zei zijn advocate Delphine Paci bij de start van de zitting van het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016. De beschuldigde nam ook zelf het woord. Hij excuseerde zich tegenover de slachtoffers, “want ik weet dat

Lees meer »

Politie liet onbewust verdachte Idaho-moorden vrij

De politie van het Amerikaanse Indiana was zich van geen kwaad bewust toen ze een witte Hyundai tweemaal staande hielden midden december. In de auto zat Bryan Kohberger en zijn vader. Kohberger zou enkele weken later opgepakt worden als verdachte van de mysterieuze moord op vier studenten van de universiteit van Idaho.

Lees meer »

Code geel voor regen dit weekend in Wallonië

Vrijdagnamiddag blijft het in het centrum en westen van het land grotendeels droog, in het oosten wordt wel regen verwacht. Ook zaterdag start droog, maar vanaf zaterdagmiddag wordt code geel ingevoerd voor regen in het zuiden van het land en dit tot zondagmiddag. Ook maandag nog wordt regen verwacht, vanaf dinsdag klaart het weer uit en wordt het droger. Dat

Lees meer »

Oscargenomineerde “Close” en VRT-reeks “Roomies” zijn de grote winnaars bij de Ensors op Filmfestival Oostende

De film "Close" en de VRT MAX-reeks "Roomies" zijn de grote winnaars geworden bij de Ensors. De Vlaamse film- en televisieprijzen zijn voor de 13e keer uitgereikt tijdens het Filmfestival van Oostende. Ook "Zillion" wint meerdere Ensors en de Box Office Award, voor de film die het afgelopen jaar de meeste mensen naar de cinemazalen heeft gelokt. De Canvasreeks "Metissen

Lees meer »

Russische ‘Zwarte Makelaar’ die gezin met kinderen liet uitmoorden vrij nadat hij 6 maanden voor Wagner vocht in Oekraïne: nabestaanden woest

Er is ophef in Rusland over de vrijlating van een aantal gevangenen die zich aansloten bij de Wagnergroep, zes maanden gingen vechten in Oekraïne en overleefden. Onder hen de beruchte ‘Zwarte Makelaar’ uit Sint-Petersburg, die onder meer een gezin met twee jonge kinderen liet uitmoorden. Alexander Tyutin (66) reisde intussen naar Turkije, waar hij een nieuw leven begon met zijn

Lees meer »

Fietsen van Wout Van Aert, dinoskeletten en Lucky Luke-tekeningen: Belgen waren weer bijzonder actief op Catawiki

Een volledige dino, fietsen van Wout Van Aert en originele tekeningen van Lucky Luke. De Nederlandse veilingsite Catawiki zag afgelopen jaar een recordaantal objecten die te koop werd aangeboden. In totaal ging het om zo’n 3,7 miljoen stuks, waarvan 300.000 door Belgische verkopers werden aangeboden. Ook gingen in 2022 enkele van de duurste objecten ooit op het platform over de

Lees meer »

Bruggeling (42) zit al vier jaar onschuldig in Cambodjaanse cel en krijgt levenslang: “Door één leugen en een schijnproces. Onbegrijpelijk”

Al meer dan vier jaar zit Bruggeling Tanguy Taller (42) opgesloten in een Cambodjaanse cel. Onschuldig, bevestigde de man die hem aanvankelijk aanwees als opdrachtgever van drugssmokkel zélf in een schriftelijke verklaring. Alleen overleed die kroongetuige – een andere Bruggeling die was uitgeweken naar het land – vorig jaar in de gevangenis van Phnom Penh. Getuigen op een proces kon

Lees meer »

Zijn maandverband en tampons echt giftig? Experts reageren: “De vagina is heel fragiel”

Op sociale media beweren steeds meer mensen dat menstruatieproducten gevaarlijk zijn: ze zouden schadelijke stoffen bevatten die zelfs méér doen bloeden. Testaankoop ontdekte zulke stoffen ook in 2016, maar deed nu opnieuw de test. Met ons delen ze in primeur hun bevindingen, en een microbioloog en gynaecoloog verhelderen hoe je gezond blijft. “Die giftige stoffen kunnen zich opstapelen in de

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Ook Van Aert aangekomen in teamhotel – Thibau Nys: “Ik heb geen schrik voor de favorietenrol”

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Maar ook morgen en overmorgen mag er heel wat actie worden verwacht in de velden van het Noord-Brabantse dorpje. Dankzij deze liveblog zit u tot en

Lees meer »