Nieuwsfeed

Oostenrijk is nog altijd het Russische ‘vliegdekschip’ in Europa

Ook tijdens de oorlog in Oekraïne blijft Oostenrijk zijn banden met Rusland koesteren. ‘Het land strijkt andere landen het liefst zo min mogelijk tegen de haren in.’

Krantenkoppen in België

Waarom ging bipolaire dader van mesaanval over tot agressie, ondanks nemen van medicatie? “Combinatie van stoornis met middelenmisbruik kan leiden tot controleverlies”

Maandagavond viel een 30-jarige man mensen aan met een mes in het Brusselse metrostation Schuman. Daarbij raakten drie omstaanders gewond. De dader, Anwar H., werd aangehouden wegens poging tot moord. Ondertussen blijk dat hij al drie keer was opgenomen in een psychiatrische instelling omwille van zijn bipolaire stoornis, waar hij overigens ook medicatie voor nam. Hoe kan het dat hij,

Lees meer »

Olen bezorgd over komst detentiehuis: “Parkeerdruk in de buurt zal toenemen”

In Olen komt het eerste detentiehuis van de provincie Antwerpen. Op de site Sterrewijzer zal plaats zijn voor maximaal 60 personen die een celstraf tot 3 jaar hebben gekregen. In een detentiehuis ligt de focus op re-integratie, opleidingen en werk zoeken. Olen is bezorgd over de komst van het detentiehuis: de gemeente vreest voor mogelijke onveiligheidsgevoelens bij buurtbewoners en mobiliteitsproblemen.

Lees meer »

Familie doet oproep na CO-drama in Hooglede: “Mijn broer en neef mogen niet voor niks gestorven zijn”

“Hoe dwaas is dit… Godver toch.” Mario Sioen keert momenteel in allerijl terug uit Oostenrijk. Hij zweeft tussen woede, ongeloof en verdriet. Plots is hij zijn broer Marnick (44) en zijn 16-jarige neef kwijt na een CO-intoxicatie in hun woning in het West-Vlaamse Hooglede. De familie lanceert daarom een oproep: “Plaats alsjeblieft een CO-melder, want met die paar euro’s kan

Lees meer »

Onbemande Dragon-vrachtcapsule terug op aarde

Zes weken na zijn vertrek naar het internationale ruimtestation ISS is een Dragon-capsule terug op aarde. De onbemande vrachtcapsule met 2.000 kilo aan materiaal voor wetenschappelijke experimenten aan boord landde woensdag in zee voor de kust van Florida, zo hebben de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa en de private onderneming SpaceX gemeld.

Lees meer »