Nieuwsfeed

Op weg naar nog een gewapend conflict? Het “kruitvat van Europa” staat op ontploffen

Servië en Kosovo staan aan de rand van een gewapend conflict. Belgrado heeft zijn troepen in de hoogste staat van paraatheid gebracht. De directe aanleiding is volgens Servië een “terreurdreiging” tegen etnische Serviërs in Kosovo. En zo lijkt de volatiele regio – het “kruitvat van Europa” – zijn trieste reputatie weer te bevestigen. Mogelijk speelt Poetin deze keer stokebrand.

Krantenkoppen in België

Aantal illegale binnenkomers in EU op hoogste niveau sinds 2016

Het aantal illegale binnenkomsten in de Europese Unie is in 2022 met 64 procent gestegen ten opzichte van het jaar voordien. Daarmee wordt het hoogste niveau bereikt sinds 2016. Zo’n 330.000 mensen zijn de EU binnengekomen en geregistreerd, 45 procent daarvan volgde de Westelijke Balkanroute. Dat laat het Europese agentschap voor de beveiliging van de grenzen, Frontex, vrijdag weten.

Lees meer »

Britse premier Sunak beboet omdat hij geen autogordel droeg

De Britse premier Rishi Sunak is beboet voor het niet dragen van een veiligheidsgordel in een rijdende auto. Dat gebeurde vrijdag toen hij een filmpje opnam voor sociale media. Hij laat weten de boete te betalen. De conservatieve politicus had zich kort na het incident al verontschuldigd voor de “inschattingsfout”.

Lees meer »

Familie gelooft niet dat Sourour (46) zelfmoord pleegde in politiecel: honderd mensen wonen herdenking aan commissariaat bij

Zowat honderd mensen hebben zondagavond in Brussel Sourour Abouda (46) herdacht. De vrouw overleed in de nacht van woensdag op donderdag in een Brusselse politiecel. Ze werd enkele uren voordien in Elsene opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. Volgens het Brusselse parket pleegde ze nadien zelfmoord in de cel, maar haar familie gelooft die piste niet.

Lees meer »

Ontbijten met Vlaams minister-president Jan Jambon: “Ik ben geen kandidaat-minister-president in 2024, ik ben ook niet niet-kandidaat” 

Een ontbijt, een politicus en een journalist zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in het Radio 1-programma "De ochtend". VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck tafelt met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is Vlaams minister-president Jan Jambon te

Lees meer »

Tesla verlaagt opnieuw prijzen in China, fors verschil met VS

Elektrische autofabrikant Tesla heeft in China opnieuw de prijzen verlaagd van zijn typen Model 3 en Model Y. Met die prijsverlaging wordt een nieuw laagterecord bereikt, waarmee de auto’s bijna de helft goedkoper zijn dan in thuismarkt de Verenigde Staten. Tesla probeert zo al een tijd lang meer grip te krijgen op de Chinese markt.

Lees meer »

Denemarken bergt plannen voor asielcentrum buiten EU tijdelijk op en zoekt eerst Europese steun

Denemarken bergt voorlopig zijn plannen op om asielzoekers naar Rwanda of een ander land buiten de Europese Unie over te brengen voor de duur van de behandeling van hun asielaanvraag. De nieuwe regering, die bestaat uit de sociaaldemocratische partij van premier Mette Frederiksen, het liberale Venstre en centrumpartij Moderaterne, zoekt nu eerst steun bij andere Europese landen voor de oprichting

Lees meer »