Nieuwsfeed

Parlement van Israël keurt omstreden nieuwe wetten goed die de terugkeer van Benjamin Netanyahu mogelijk maken

De Knesset, het Israëlische parlement, heeft enkele nieuwe wetten goedgekeurd waardoor enkele omstreden figuren uit de nieuwe regering van Benjamin Netanyahu, nu toch minister mogen worden. Tot voor kort kon je bijvoorbeeld geen minister worden als je in het verleden veroordeeld was voor een misdrijf, maar daarvoor niet naar de gevangenis moest. Dankzij de nieuwe wetten kan dat nu dus wel.

Krantenkoppen in België

Kyana Dobbelaere, weduwe van Miguel Van Damme, doet nog één keer haar verhaal: “Ik scrolde door oude foto’s en was precies vergeten hoe Miguel er toen uitzag. Want ik heb hem bijna altijd ziek geweten”

Op 29 maart vorig jaar werd het plots winter in volle lente. Kyana Dobbelaere moest afscheid nemen van haar echtgenoot Miguel Van Damme — vader van haar dochtertje Camille (1,5) — na een oneerlijke strijd tegen leukemie. VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe nodigde Kyana uit voor een gesprek – nog één keer wil ze haar verhaal doen – en een wandeltocht

Lees meer »

Na Microsoft, Meta en Google schrapt nu ook muziekapp Spotify banen: waarom zo veel ontslagen bij technologiebedrijven?

Zes procent van het wereldwijde personeel bij Spotify verliest zijn baan. Omgerekend is dat 600 jobs. Dat heeft CEO Daniel Ek in een mededeling aan zijn personeel gestuurd. Hij spreekt van een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. Andere techbedrijven zijn hem ook voor geweest. Wat is er daar precies aan de hand? Techexpert Bram Vandeputte legt het uit in “VRT NWS

Lees meer »

Ongeveer 6.000 extra overlijdens vorig jaar: “Het aantal overlijdens in 2022 ligt hoog”

Vorig jaar werden – voorlopig – ongeveer 116.500 overlijdens in België geregistreerd, zo blijkt uit cijfers die Statbel vandaag heeft gepubliceerd. Dat is 5,5 procent meer, of ongeveer 6.000 extra doden, dan de door het Belgisch statistiekbureau gehanteerde referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021. De stijging is het meest zichtbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers.

Lees meer »

Brusselse politie vindt zo’n acht kilogram drugs bij dealer

De lokale politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft donderdag een jongeman opgepakt die verdacht wordt van drugsdealen. In zijn woning trof de politie zo’n acht kilogram cannabis en cannabishars aan. Dat meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

PORTRET. “Wales, golfen, Madrid. In die volgorde”: Gareth Bale, voetballer van 101 miljoen die de laatste jaren op overschot en reteduur was

Hij kreeg gedaan wat notoire voorgangers zoals Ian Rush en Ryan Giggs nooit voor elkaar kregen: zijn land voor het eerst sinds 1958 naar een WK voetbal leiden. En dus kondigde Gareth Bale, recordinternational van Wales, met een gerust gemoed z’n voetbalpensioen aan, op z’n 33. Terugblik op een carrière van veel ups, maar ook veel downs.

Lees meer »

“Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: bij zijn ex-club en ex-collega’s op zoek naar de ‘methode van Fredberg’

Identiek is de situatie niet, maar parallellen zijn er zeker. Toen Jesper Fredberg (41), de nieuwe CEO of Sports van Anderlecht, in 2019 de sportieve teugels bij Viborg FF in handen nam, speelde de ploeg in tweede klasse. Sindsdien promoveerde het, debuteerde het Europees én legt Viborg de grote Deense clubs het vuur aan de schenen. Wij gingen in Denemarken

Lees meer »