Nieuwsfeed

Recordaantal reizigers met kerst voor Duitse spoorwegen

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) heeft tijdens de kerstperiode een recordaantal reizigers vervoerd. Tussen 22 en 28 december gaat het om zowat 3,2 miljoen mensen, zo zei DB vandaag.

Krantenkoppen in België

Vanaf morgen lange wachttijden om je motorfiets te laten keuren: “De meeste zijn al volgeboekt tot eind februari”

Sinds 2023 moeten motorfietsen gekeurd worden bij verkoop of na een ongeval. Maar de keurprocedure loopt niet helemaal van een leien dakje, met talloze rode kaarten als resultaat. “Het strafste is dat ik onlangs bij de Dienst Inschrijvingen voor Voertuigen (DIV) te horen kreeg dat je nog tot vandaag een motorfiets kan inschrijven zonder keuring. Ik heb dus al enkele

Lees meer »

Hoe laat je een tatoeage veilig verwijderen? “Chemische pasta’s die je online vindt kunnen brandwonden veroorzaken”

Bezint eer ge begint, vertaalt zich in dermatologenmiddens als ‘think before you inck. Wie een ongewenste tattoo wil laten verwijderen, staat heel wat (dure) sessies bij de dermatoloog te wachten. “Om een tattoo te verwijderen betaal je al snel meer dan 1.000 euro. Het bedrag hangt af van de grootte”, zegt dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe (UZ Gent). Zij legt

Lees meer »

Toekomstvoorspeller, navigatiehulpmiddel of kaarsenhouder? Dodecaëder in Kortessem gehuld in mysterie

“Heel zeldzaam”, zo noemt Guido Creemers, hoofdconservator van het Gallo Romeins Museum in Tongeren, het fragment van de dodecaëder dat in een veld in Kortessem is gevonden. Het veelvlak dateert uit de Romeinse tijd en is millennia later nog steeds gehuld in mysterie. “We vermoeden dat we een verklaring moeten zoek in het occulte, het ondergrondse. Romeinen hechtten veel belang

Lees meer »

Nederlandse bestsellerauteur vindt Oostendse vertaalster van haar boek via HLN: Michèle vertaalde 100.000 woorden in twee maanden om vriendinnen plezier te doen

Een fan in Vlaanderen die een van haar boeken integraal naar het Frans vertaalde: dàt had de Nederlandse bestsellerauteur Esther Verhoef nog nooit meegemaakt. Verhoef ging op zoek naar spontane vertaalster Michéle, en vond haar dank zij HLN. Esther en Michéle, een 81-jarige Oostendse, hebben elkaar intussen ontmoet. “Dat boek vertalen was voor mij een verslaving”.

Lees meer »

Vijfde van webshopjuwelen bevat potentieel gevaarlijke zware metalen, zegt Testaankoop: “Zelfs kleine dosis lood kan schadelijke effecten hebben”

Een vijfde van de juwelen die consumentenorganisatie Testaankoop aankocht via webshops zoals Amazon, AliExpress en Bol.com bevat een hoeveelheid zware metalen die de limieten van de Europese wetgeving overschrijden. Dat meldt de organisatie in een persbericht. “Helaas moeten we vaststellen dat de webshops te weinig controles uitvoeren”, klinkt het.

Lees meer »