Nieuwsfeed

Rusland en Oekraïne willen praten over vrede. Militair expert: “Pas na de lente zijn ernstige onderhandelingen mogelijk”

Rusland en Oekraïne gaven tijdens de kerstdagen allebei aan dat ze willen praten over vrede. Menen ze dat serieus? Indien niet, waarom zéggen ze het dan? Professor emeritus Luc De Vos (Koninklijke Militaire School en KU Leuven) legt uit wanneer het einde van de oorlog echt in zicht komt.

Krantenkoppen in België

Miss België Chayenne Van Aarle is verliefd: “Ik heb geen man nodig, dacht ik, maar in de studio sloeg de vonk over”

Opgegroeid in een kasteel, vandaag de prins op het witte paard gevonden. Miss België Chayenne Van Aarle (23) is verliefd, en stelt haar tv-maker en producer Nicolas Geniets (43) exclusief bij ons voor. Een leeftijdsverschil van twintig jaar. “Maar de liefde plan je niet”, aldus de uittredende miss. Ze vertelt hoe ze elkaar leerden kennen, hoe de vonk oversloeg en

Lees meer »

Wit-Russische oppositie bezorgd over mogelijke mobilisatie

Bij de Wit-Russische oppositie heerst toenemende bezorgdheid over een mogelijke mobilisatie, om Rusland te ondersteunen in de oorlog tegen Oekraïne. Volgens het oppositielid Pavel Latoesjko, die in ballingschap leeft in Warschau, zijn de voorbereiding daarvoor al vergevorderd. Dat heeft hij meegedeeld aan de Duitse mediagroep RND.

Lees meer »

Net rond Dani Alves sluit zich: zijn echtgenote keert hem nu ook rug toe, voetballer riskeert 4 tot 12 jaar cel

Nu er steeds meer onthutsende details bekend raken over de vermeende aanranding van een 23-jarige vrouw in nachtclub Sutton in Barcelona door voetballer Dani Alves (39), lijkt nu ook zijn echtgenote Joana Sanz de Braziliaan te laten vallen. Ze heeft alle foto’s van het koppel op haar Instagram verwijderd. Alves, die inmiddels een berucht advocaat aan zijn verdediging heeft toegevoegd,

Lees meer »

Regionale luchthavens kosten miljoenen meer dan vermoed

Naast Vlaamse subsidies krijgen de luchthavens van Oostende en Antwerpen jaarlijks ongeveer negen miljoen euro federale steun. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Voor de luchthaven van Deurne betekent dat dat er voor elke euro omzet drie euro aan overheidssteun is.

Lees meer »

Nu troonopvolgster hersendood zou zijn: “Alleen een mirakel kan de Thaise monarchie nog redden”

In Thailand wordt in alle hevigheid gebeden voor prinses Bajrakitiyabha (44), het oudste kind van koning Vajiralongkorn (70), die volgens bronnen klinisch dood is. Haar overlijden kan een ernstige opvolgingscrisis veroorzaken, gezien Bajrakitiyabha getipt werd als regentes voor de enige erkende, maar zwaar autistische zoon van de koning. Hoe kon het zover komen, en hoe moet het nu verder met

Lees meer »

België na shoot-outs tegen Nederland naar finale WK hockey, doelman Vanasch opnieuw dé held: “We staan er soms zelf van te kijken wat hij allemaal doet”

Niets kan de Red Lions stoppen! Ook niet een eerste helft waarin ze wat verloren liepen tegen Oranje. Onze hockeymannen knokten twee keer terug en toonden zich, net als een goede vier jaar geleden in de WK-finale, het koelbloedigst in de shoot-outs. “Een lastige situatie keren is ook een kwaliteit”, aldus Loïck Luypaert.

Lees meer »