Nieuwsfeed

Russische dubbelspion zet Berlijn met de billen bloot

Een hooggeplaatste medewerker van de Duitse inlichtingendienst BND zit in de cel wegens spionage voor de Russen. Met Carsten L. had Moskou een mol in het hart van het inlichtingenapparaat.

Krantenkoppen in België

Nina Derwael kiest voor de tweede keer een voetballer. Vallen we altijd op eenzelfde type en is dat erg?

Olympisch kampioene Nina Derwael (22) vindt opnieuw de liefde. De turnster kiest (alweer) voor een voetballer. Zou het kloppen dat we steeds op hetzelfde type vallen? Relatietherapeut en seksuoloog Filip Geelen vertelt waarom je je altijd aangetrokken voelt tot bepaalde mensen en waarom dat soms kan foutlopen. “Heeft je beste vriendin kuiltjes in haar wangen? Dat kan zich onbewust in

Lees meer »

België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kostenplaatje: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

De federale regering zet morgen normaal het licht op groen voor een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne, maar tanks zullen daar niet bij zijn. Reden? België heeft al jaren geen tanks meer. Nederland ook niet, maar daar overweegt de regering om er aan te kopen voor Oekraïne. Is dat ook voor ons een optie? De wil is er alvast,

Lees meer »

Duits onderzoek naar PayPal vanwege dominante marktpositie

De Duitse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar PayPal, de grootste onlinebetaaldienst in het land. Het Bundeskartellamt verdenkt de Amerikaanse aanbieder ervan een te dominante marktpositie in te nemen door zakelijke gebruikers beperkende regels op te leggen. Zo zou PayPal verkopers verbieden om concurrerende betaalmogelijkheden tegen een lagere prijs aan te bieden dan die van PayPal.

Lees meer »

Vooruit kritisch over uitblijven hulp Belgische experts in Oekraïne

België moet dringend de beloofde forensische experten naar Oekraïne sturen om er bewijsmateriaal voor de Russische oorlogsmisdaden te onderzoeken. Dat vindt Vooruit-Kamerlid Vicky Reynaert. Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) neemt ons land deel aan een internationaal team dat bewijsgaring ter plaatse voorbereidt.

Lees meer »

Greta Thunberg komt naar “bruinkooldorp”

De vooraanstaande klimaatactiviste Greta Thunberg is van plan naar het “bruinkooldorp” Lützerath te komen. Volgens informatie van het Duitse persagentschap DPA zal ze zaterdag vanaf 12 uur deelnemen aan de demonstratie tegen de ontruiming van het door klimaatactivisten bezette dorp in het Rijnlands bruinkoolgebied.

Lees meer »

Vakbonden verwachten straks 12.000 betogers in Brussel, vrees voor ernstige verkeershinder

Om 10.30 uur start in Brussel een nationale betoging om de werkdruk en personeelstekorten in de zorg-, welzijns- en cultuursector aan te klagen. De vakbonden verwachten minstens 12.000 betogers. Ze eisen onder meer betere loon- en werkvoorwaarden. De Brusselse politie en vervoersmaatschappij MIVB verwachten ernstige verkeershinder, zeker langs de route van de betoging (tussen de treinstations Brussel-Noord en Brussel-Zuid).

Lees meer »

Wagner-baas “geobsedeerd” door Bachmoet om zout- en gipsmijnen

De “obsessie” van de eigenaar van het Wagner-privéleger met de Oekraïense stad Bachmoet heeft volgens de Verenigde Staten alles te maken met zout- en gipsmijnen in de buurt van die plaats. Wagner-baas Jevgeni Prigozhin, ook een trouwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zou om “financiële redenen” geïnteresseerd zijn in de overname van de mijnen.

Lees meer »

Niet klimaat maar geld doet ons steeds meer kiezen voor elektrische auto, maar we dreigen bedrogen uit te komen

De interesse in benzine- en dieselwagens blijft dalen, die in stekkerwagens stijgt. Daarbij is niet de klimaatverandering, maar wel onze eigen portefeuille de doorslaggevende factor. Dat blijkt uit een jaarlijkse enquête bij autobezitters. Maar puur financieel dreigen we bedrogen uit te komen: de schommelende elektriciteitsprijzen wegen zwaar door op de terugverdientijd.

Lees meer »

Bende van Nijvel-speurders doorzoeken Thaise woning van ex-rijkswachter Robert Beijer: “Maar hij is niet opgepakt in het kader van dat dossier”

In Thailand is voormalig rijkswachter Robert Beijer opgepakt. Onderzoekers van de Bende van Nijvel doorzoeken er zijn woning in het kader van het onderzoek naar de aanslagen van de beruchte Bende van Nijvel, in de jaren 80. Maar dat Beijer er ook werd opgepakt, heeft niks te maken met dat onderzoek, zo benadrukt het federaal parket. Volgens de Thaise autoriteiten

Lees meer »

“Gorbatsjov en Jeltsin waren idioten”: Russische tv-presentator uit opvallende kritiek op oud-leiders van de Sovjet-Unie

Vladimir Solovyov, de beruchte Russische tv-presentator die bekend staat om zijn grove uitspraken over de oorlog in Oekraïne, heeft in een recente uitzending weer uitgehaald naar het Westen. “Als Scholz de Russische agressie wil overwinnen dan zullen we naar Berlijn trekken! En Berlijn nooit meer verlaten”, zei hij vijandig. Tegelijk uitte hij (opvallende) kritiek op de vorige leiders van de

Lees meer »

Londense agent die 24 verkrachtingen toegaf, is ontslagen

Een Londense agent die werkte voor een elite-eenheid en die bekende dat hij twaalf vrouwen over de periode van 2003 tot 2020 in totaal 24 keer heeft verkracht, is dinsdag officieel ontslagen bij Scotland Yard wegens ernstig wangedrag. “Dit is een afschuwelijke, misselijkmakende zaak die zware gevolgen heeft voor de politie. Ik hoop echt dat ik zo’n soort dingen nooit

Lees meer »