Nieuwsfeed

Russische oorlogskas loopt leeg: Poetin trapt steeds meer op zijn adem

Poetin heeft opnieuw gealludeerd op onderhandelingen. Die komen er nog niet, maar de Russische economie krijgt het wel steeds lastiger om een grootschalige oorlog te blijven financieren.

Krantenkoppen in België

OVERZICHT. Nieuwe wapenleveringen aan Oekraïne

Op het topoverleg tussen 54 landen op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland is er nog geen eensgezindheid bereikt over de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne. Maar de aanwezige landen beklemtoonden wel hun steun aan het land dat al bijna een jaar wordt aangevallen door Rusland. Een overzicht van de bijdragen van de bondgenoten van Oekraïne:

Lees meer »

Nina Derwael kiest voor de tweede keer een voetballer. Vallen we altijd op eenzelfde type en is dat erg?

Olympisch kampioene Nina Derwael (22) vindt opnieuw de liefde. De turnster kiest (alweer) voor een voetballer. Zou het kloppen dat we steeds op hetzelfde type vallen? Relatietherapeut en seksuoloog Filip Geelen vertelt waarom je je altijd aangetrokken voelt tot bepaalde mensen en waarom dat soms kan foutlopen. “Heeft je beste vriendin kuiltjes in haar wangen? Dat kan zich onbewust in

Lees meer »

LIVE. Prins Harry noemt voor het eerst namen in ITV-interview: “William zei dat hij van me hield en wilde dat ik gelukkig was, maar ik geloofde hem niet”

Prins Harry (38) sprak met de Britse journalist Tom Bradby over zijn ervaringen binnen het koningshuis. Het openhartige gesprek over zijn familie, zijn echtgenote en zijn bekommernissen in verband met de monarchie, wordt vanavond voor het eerst uitgezonden. Ook een aansluitend interview met de Amerikaanse zender CBS ziet vannacht voor het eerst het licht. Wij volgen alles op de voet.

Lees meer »

Blonde Vicky en voetbalvriend hacken computer van rederij om cocaïne binnen te smokkelen: “Ik had geld nodig om van mijn verslaafde vriend af te raken”

Ze leerden elkaar kennen op de Bosuil, als diehard Antwerp-supporters. De 35-jarige Vicky V.D. uit Stekene vertelde haar voetbalvriend Karim V. uit Antwerpen over de miserie met haar snuivende en zuipende vriend. Zij wilde een einde maken aan die ziekelijke relatie, maar had geen geld. Karim zwaaide met 10.000 euro. “In ruil vraag ik een beetje info over een drugscontainer”,

Lees meer »

Ex-rijkswachter Robert Beijer aangehouden in Thailand in zaak Bende van Nijvel

Ex-rijkswachter Robert Beijer is aangehouden in Thailand. In Pattaya vindt momenteel een huiszoeking plaats in de woonst van de voormalige Belgische rijkswachter. Daar wordt door het Belgische gerecht gezocht naar elementen die Beijer aan de Bende van Nijvel kunnen linken. Maar het zijn de Thaise autoriteiten die Beijer hebben gearresteerd omdat hij illegaal in het land verbleef. Dat meldt RTBF.

Lees meer »

Scoutsleider Robin (18) sterft in tragisch ongeval: “Hij had vrijdag nog zijn examen rechten afgelegd en was even gaan ontspannen in het jeugdhuis”

Bij een ongeval op het kruispunt van de Dorpsstraat met de Grenadierslaan in Semmerzake (Gavere) is in de nacht van vrijdag op zaterdag de 18-jarige Robin C. om het leven gekomen. De jonge scoutsleider raakte de boordsteen van het fietspad, verloor de controle over zijn motor en botste tegen een verkeersbord. Hij was op slag dood. “Robin was ook actief

Lees meer »

Hoe komt het dat je ooglid soms trilt? En kan dat kwaad?

Begint jouw ooglid soms ook uit het niets te trillen? Dan ben je er waarschijnlijk op dat moment door afgeleid, want je kan het vervelende gevoel moeilijk negeren. Hoe komt het dat ons ooglid plots van die rare bewegingen maakt? En moet je jezelf daar zorgen over maken? Oogarts Virginie Ninclaus van UZ Gent legt het uit.

Lees meer »

“Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijsverbod van taliban

Sumaya zou dolgraag leren lezen en schrijven. Of zelfs maar leeftijdsgenoten ontmoeten. Maar dat mag ze allemaal niet, onder het strenge regime van de taliban in Afghanistan. En dus zit ze al 491 dagen thuis opgesloten. In tranen schreeuwt het meisje haar onmacht uit, maar ze heeft ook een belangrijke oproep voor haar lotgenoten. “Ik smeek jullie, help mij. Probeer

Lees meer »

“35 bejaarden wassen met twee zorgkundigen? Dat is mensonterend bandwerk”: Nathalie (31) verlaat zorgsector en lanceert petitie

Nathalie Van Suyt (31) uit Zerkegem heeft na vier jaar de zorgsector verlaten. De reden? Ze is de praktijken door het personeelstekort in de rusthuizen meer dan beu. Haar open brief op Facebook werd intussen 4.000 keer gedeeld. Een petitie leverde al 600 handtekeningen op. “De situatie in de rusthuizen loopt helemaal uit de hand, maar alles wordt in de

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Extra geld voor de lagere lonen? Het begrotingstekort? De fiscale hervorming is een vals antwoord op alle problemen”

“300 euro extra voor de lagere lonen. Dat was het idee van Groen, de partij die hekelt dat partijen willen scoren maar het intussen zelf probeert te doen. Hoe ze die 300 euro extra wil betalen? De fiscale hervorming. Die bestaat nog niet. En die fiscale hervorming moet ook het begrotingstekort oplossen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “De

Lees meer »