Nieuwsfeed

Sint-Truiden ruikt weer top acht, voor Zulte Waregem wordt het een kil eindejaar

Het wordt een kil eindejaar voor de supporters van Zulte Waregem. Essevee sluit het jaar na zijn elfde nederlaag af op de zeventiende plaats, op vier punten van de veilige vijftiende stek. Sint-Truiden boekte een zevende zege en komt op een gedeelde achtste plaats naast OH Leuven en Cercle Brugge.

Krantenkoppen in België

Corruptie in Europees Parlement: Belg Marc Tarabella (PS) niet langer welkom bij Europese fractie

De sociaaldemocraten in het Europees Parlement verwachten dat de Belg Marc Tarabella (PS) en de Italiaan Andrea Cozzolino, die allebei in opspraak gekomen zijn in het corruptieschandaal dat vorige maand losbarstte, de fractie verlaten. Dat zegt voorzitter Iratxe Garcia Perez. Tarabella laat via zijn advocaat weten dat hij niet van plan is om vrijwillig op te stappen, hij blijft volhouden

Lees meer »

Moord op 14-jarige Malek stelt speurders voor grote uitdaging

Het onderzoek naar de moord op de 14-jarige Malek uit Anderlecht dreigt heel moeilijk te worden. De dader Olivier T. (37) uit Seraing pleegde vlak na de feiten van vorige vrijdag zelfmoord. De enige getuige, het tweejarige zusje van Malek dat levend in de auto van de dader werd teruggevonden, zal ook niet kunnen verhoord worden. “Het meisje is te

Lees meer »

Nog voor ze één noot hoorden, dropt speurdersteam ‘The Masked Singer’ al eerste namen van verdachten: “Hoe cool zou dat zijn”

Hoe klaar zijn de speurders voor de zoektocht naar ‘The Masked Singer’? Morgenavond starten de uitzendingen op VTM, maar Showbits was – weken geleden al- exclusief op de set van de show. Jarne spreekt er met Julie Van den Steen, Andy Peelman en Bart Cannaerts, nog voor ze ook maar één zanglijn van de gemaskerde deelnemers hebben gehoord. Bekijk het

Lees meer »

LIVE WK VELDRIJDEN. Thibau Nys: “Ik ben hier om te winnen” – Bondscoach Vanthourenhout: “Die balkjes? Daar maak ik geen probleem van”

Komend weekend wordt in het Nederlandse Hoogerheide het WK veldrijden afgewerkt. De apotheose is natuurlijk voor zondag, wanneer het titanenduel tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel wordt afgewerkt bij de eliterenners. Maar ook morgen en overmorgen mag er heel wat actie worden verwacht in de velden van het Noord-Brabantse dorpje. Dankzij deze liveblog zit u tot en

Lees meer »

Na 15 jaar lijkt ‘villamoord’ toch op weg naar assisen, maar hoofdverdachte Beckmann is al jaren spoorloos: “Ik ga een tijdje op reis”

Vijftien jaar na de moord op zijn vriendin Samira (27), een paaldanseres, lijkt Wim Beckmann uit Merksplas op weg naar assisen. Of toch zijn dossier. De kans dat hij zelf voor de volksjury zal verschijnen, is klein. De moordverdachte lijkt al zes jaar van de aardbol verdwenen. “Hij stapte in 2017 in Duitsland op een vliegtuig.” Nadien hoorde niemand nog

Lees meer »

Caruur Gent – Volley Haasrode Leuven 2-3

In de hardnekkige strijd om de derde plaats in de ‘Lotto Volley League’ heeft Caruur Gent een 2-0 voorsprong uit handen moeten geven. De efficiënte bezoekers uit Leuven gingen met twee belangrijke punten naar huis. Er waren twee oorzaken voor de Leuvense winst. In de derde set – toen het Caruur-team op een 14-10 voorsprong stond – waren er een

Lees meer »

Bart De Wever haalt uit naar federale regering op N-VA-nieuwjaarsreceptie: “Verder aanmodderen heeft geen zin”

Bij de verkiezingen in 2024 hebben Vlamingen de keuze tussen het confederalisme – waarbij de bevoegdheden bij de deelstaten terechtkomen en ze samen afspreken wat nog op het federale niveau gebeurt – of de verarming. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. De Wever haalde fel uit naar de federale regering en benadrukte dat

Lees meer »