Nieuwsfeed

Skiërs komen er met de schrik van af nadat lawine over piste raast, maar hoe vaak gebeurt dat eigenlijk?

In Oostenrijk spreken ze van een ‘kerstwonder’, nadat de lawine die over een drukke skipiste raasde geen enkel dodelijk slachtoffer heeft gemaakt. Maar hoe uitzonderlijk is het eigenlijk dat er een sneeuwmassa aan het schuiven gaat óp de piste?

Krantenkoppen in België

“Zonder dat je het weet, steelt en verkoopt men je diepste geheimen”: privacy-expert wil strengere regels voor Google en co

De moderne technologie is handig, maar maakt ons ook kwetsbaar voor misbruik en knaagt aan onze privacy. “Data, informatie over jou en iedereen die gebruikmaakt van nieuwe technologie, is handelswaar geworden”, zegt de Britse advocaat en privacyspecialist Jamie Susskind in Primo. “Big Brother houdt je overal in de gaten en smijt zonder toestemming al je persoonlijke gegevens op de datamarkt.

Lees meer »

KIJK. CAMILLE trapt SOS-tour af op een schommel in de lucht

Haar debuut in de Lotto Arena was tot vijf keer toe uitverkocht. 40.000 tickets, maar zelfs dat was niet genoeg. De wachtlijst zat zo vol dat CAMILLE een afgeleide van haar SOS-show tot een theatertour doopte, en die trapt ze dit weekend af in Capitole Gent. “25 uitverkochte concerten en 50.000 man: laat maar komen, ik ben er helemaal klaar

Lees meer »

Na bodyshaming prinses Amalia: waarom het geen goed idee is opmerkingen te maken over het gewicht van je (klein)kinderen

Het heeft geen nut om commentaar te geven op het lichaamsgewicht van je kind of kleinkind. Dat zegt klinisch psychologe An Vandeputte van het Kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen. "Gewicht alleen zegt op zich weinig over iemands gezondheid", zegt ze in "Wijs" op Radio2. "En opmerkingen over gewicht kunnen net voor extra problemen zorgen, zoals eetstoornissen."

Lees meer »

Nederlandse koning ontsnapt verder aan betalen van belastingen

De Nederlandse koning ontsnapt aan het betalen van belastingen wegens onvoldoende draagvlak. Dat meldt de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Eerder kwam er vanuit de Tweede Kamer een oproep om de belastingvrijstelling voor sommige leden van het koningshuis te schrappen. Maar het voorstel vergt een grondwetswijziging en daarvoor ontbreekt de vereiste tweederdemeerderheid, laat Rutte in een brief weten.

Lees meer »

Iraans koppel veroordeeld tot meer dan 10 jaar cel na samen dansen op straat

Een Iraanse rechtbank heeft een jong koppel veroordeeld tot meer dan 10 jaar gevangenisstraf voor het dansen bij een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Teheran en het verspreiden van een video daarvan. Dat melden persbureau ‘AFP’ en media als ‘BBC’ en ‘The Guardian’. De video van het koppel ging eerder viraal als een symbool van verzet tegen het Iraanse regime.

Lees meer »