Nieuwsfeed

Spanje wil inflatie bestrijden met steunmaatregelen ter waarde van 10 miljard euro

In Spanje heeft de linkse regering van premier Pedro Sánchez vandaag nieuwe steunmaatregelen voorgesteld die de inflatie moeten bestrijden in 2023, een verkiezingsjaar. Het pakket, goed voor 10 miljard euro, bevat onder meer belastingverlagingen op voeding en verlengingen van huidige steunmaatregelen.

Krantenkoppen in België

Tientallen klimaatactivisten blokkeren weg in Den Haag, politie grijpt in

In Nederland heeft de politie "meer dan honderd" klimaatactivisten afgevoerd die een belangrijke weg blokkeerden in Den Haag. De demonstranten protesteerden tegen de Nederlandse overheidssubsidies voor fossiele brandstoffen. Die blijven voorlopig bestaan terwijl de klimaatverandering steeds zichtbaarder wordt en wetenschappers net vragen voor een omgekeerd beleid.

Lees meer »

Leandro Trossard tekent vandaag bij Arsenal: Gunners betalen zo’n 30 miljoen euro voor de Rode Duivel, die zondag al op de bank kan zitten tegen United

Van Brighton-outcast tot topaankoop van de leider in de Premier League: ’t was me het weekje wel voor Leandro Trossard. Op zijn 28ste maakt de Rode Duivel een droomtransfer naar Arsenal, dat zo’n 30 miljoen euro neertelt. De aanvaller heeft zijn medische testen achter de rug en ook de contracten zouden al getekend zijn, alleen de officiële aankondiging ontbreekt nog.

Lees meer »

Na moord op weerloze vrouw met mentale beperking schoten ze ook kompaan dood: “Ik hoorde hoe ze openscheurde. Ik heb het lijk helpen verslepen tot bij de spoorweg”

De denker, de doener en de meeloper. Zo werden de Antwerpse jonge vrienden Yves Hotome, Sebastiaan Samyn en Nick Bertels genoemd. Ze vermoordden samen Pascale Wauters, die een mentale beperking had. Daarna werd ‘de denker’ omgebracht door zijn kompanen. Het kostte het gerecht 10 jaar om de daders veroordeeld te krijgen. “7 jaar na de eerste ondervraging zag ik hem

Lees meer »

Groot Zillion-feest maar ook veel kritiek voor ‘ProjeXXX’: “Een half uur in de file om dan mijn veel te dure pint niet te kunnen betalen” ”

Op vrijdagavond feestten 20.000 nostalgici en tranceliefhebbers in Flanders Expo tijdens het Zillion-fenomeen ‘ProjeXXX’. Een festijn, maar er komt ook stevige kritiek want de files waren lang en dan haperde het betalingssysteem. “Voor mij hoort Zillion op de Waagnatie”, klinkt het op sociale media, de organisatie noemt de kritiek terecht.

Lees meer »

Postpakket met 400 xtc-pillen onderschept in Gent: “Drugs versturen via de post gebeurt steeds vaker”

De federale politie heeft een pakket met bijna 400 xtc-pillen aangetroffen in het postsorteercentrum Gent X. De vondst kadert in een grote internationale actie, de "Etoile"-actie, waarbij België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk drugsnetwerken proberen op te sporen door postpakketjes te controleren. "Drugs worden al veel langer verstuurd via de post, maar het gebeurt nu precies wel vaker. We organiseren dan

Lees meer »

Legendarische surfer verongelukt in Portugal

In het Portugese Nazaré is donderdag een legendarische Braziliaanse surfer om het leven gekomen op training. Marcio Freire werd het eerste slachtoffer van deze beroemde plek. Zijn dood ontlokte rouwbetuigingen van andere big wave professionals.

Lees meer »

Slachtoffer van aanranding richt open brief aan minister Van Quickenborne: “Niet oké om dossier maand na de feiten al af te sluiten”

“Ik hoor het u graag uitleggen aan mijn dochter. En aan de uwe binnen enkele jaren.” Dat schrijft Margot Cattersel (33) uit Beerzel (Putte) in een open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nu ze vernomen heeft dat haar aangifte van een aanranding in het station van Mechelen al na een maand geen gevolg meer krijgt.

Lees meer »

Buitenlandse toeristen vinden opnieuw de weg naar de Belgische kust: dubbel zoveel Fransen en Duitsers tegenover vorige kerstvakantie

Buitenlandse vakantiegangers hebben tijdens de kerstvakantie de weg teruggevonden naar de kust. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer. Ondanks de lichte daling van het aantal dagtoeristen en verblijfstoeristen, komt de kerstvakantie dankzij de buitenlandse toeristen weer op het niveau van voor de coronacrisis. Vooral Duitsers en Fransen vinden opnieuw de weg naar onze kust, met een verdubbeling tegenover de

Lees meer »