Nieuwsfeed

Spanje wil inflatie bestrijden met steunmaatregelen ter waarde van 10 miljard euro

In Spanje heeft de linkse regering van premier Pedro Sánchez dinsdag nieuwe steunmaatregelen voorgesteld die de inflatie moeten bestrijden in 2023, een verkiezingsjaar. Het pakket, goed voor 10 miljard euro, bevat onder meer belastingverlagingen op voeding en verlengingen van huidige steunmaatregelen.

Krantenkoppen in België

Rupel Boom krijgt gelijk in rechtszaak tegen Beerschot dat mogelijk één miljoen euro moet betalen: “Exacte omvang van schadevergoeding moet blijken”

Rupel Boom heeft vandaag gelijk gekregen in de rechtszaak die het aanspande tegen Beerschot. In 2019 gingen de Steenbakkers een samenwerking aan met hun collega’s van het Kiel, toen nog onder de naam Beerschot-Wilrijk, inzake de jeugdwerking. Maar na de ondertekening van de contracten zag men bij Beerschot alsnog af van het hele project. Daarop trok Rupel Boom naar de

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Maart lijkt voor veel partijen de lakmoesproef of dit land in zijn huidige versie nog werkt”

“Bart De Wever (N-VA) kreeg het label van ongebreidelde revolutionair met zijn plan om de grondwet te omzeilen en zo het land te hervormen. Maar de analyse in Vlaanderen klinkt wel steeds eensgezinder: dit land werkt niet meer”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Na Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (Vooruit) zegt nu ook Sammy Mahdi (CD&V)

Lees meer »

Lesley-Ann Poppe geeft tekst en uitleg bij pikante foto: “Ik heb heel veel reacties gekregen”

Lesley-Ann Poppe (43) verraste haar Instagram-volgers woensdag met een wel erg pikante foto. Op het kiekje is de onderneemster naakt te zien, geboeid en geblinddoekt. “Ik heb heel veel reacties gekregen”, vertelde Lesley-Ann in ‘Play Café’. “Maar de foto is wel degelijk geplaatst met een bepaalde reden, namelijk om de lancering van onze valentijnsbox in de kijker te zetten. Daar

Lees meer »

Belgische passagiers dagenlang gestrand op Zanzibar wegens “terreurdreiging”: vlucht uiteindelijk vanmorgen vertrokken

Zo’n veertien passagiers, onder wie ook Belgen, hebben dit weekend vastgezeten op het eiland Zanzibar, in het Oost-Afrikaanse land Tanzania. De vlucht van de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam naar Schiphol, die normaal gezien vrijdag had moeten plaatsvinden, werd geannuleerd vanwege een terreurdreiging in de stad. Ondertussen is het probleem opgelost, meldt TUI-woordvoerster Sarah Saucin. De gestrande passagiers konden vanmorgen

Lees meer »

Van een pita met gehakt en labneh tot een pittige Mexicaanse vissoep: 5 gerechten die je volgende week een kans wil geven

Nu het weer een beetje langer licht begint te worden buiten, beginnen we al te dromen over de lente. Daarom stelden onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Jelle Beeckman en Piet Huysentruyt deze week een verfrissend wintermenu samen waar je die eerste lentetoetsen al in kan merken. Van een frisse wittekoolsla met kalkoensatés tot Mexiaanse vissoep die de temperaturen doet stijgen: aan

Lees meer »

Champagne à volonté! Champagnehuizen verkochten nog nooit zo veel als in 2022

Ondanks de enorme deuk in de wereldeconomie bleken er toch genoeg redenen te zijn om een flesje Champagne te ontkurken. Champagne, de verzamelnaam voor schuimwijnen uit de Champagnestreek in Frankrijk, heeft een recordjaar achter de rug. De omzet lag voor het eerst hoger dan 6 miljard dollar, zo heeft het Comité champagne, dat de champagnehuizen en wijngaarden vertegenwoordigt, woensdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Sieg De Doncker moest diep gaan om agressieve Koen te spelen in ‘Familie’: “Gelukkig wacht er thuis altijd een lief dochtertje”

Is Lars erin geslaagd om Veronique te bevrijden uit de klauwen van z’n halfbroer Koen of niet? Dat kon je gisteravond volgen in de midseasonfinale van ‘Familie’. Die eindigde wel met een nieuwe cliffhanger: overleeft de slechterik de strijd? Showbits spreekt met Sieg De Doncker die voor de rol van Koen Peyskens diep moest gaan. De knuffelbeer en Ketnet-Held geeft

Lees meer »

Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) niet opgezet met huilende baby: “Bijzonder raar dat je kinderen meeneemt naar parlement”

“Ik vind het bijzonder raar dat je kinderen meeneemt naar het parlement, maar het zal aan mij liggen.” Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) kreeg er applaus voor van de meerderheidspartijen, nadat hij was onderbroken door een krijsend kind in het publiek. De ouders, die al twee maanden elke woensdag komen om meer aandacht te vragen voor de tekorten

Lees meer »

LIVE TRANSFERS. Watford lijkt Anderlecht van Wesley Hoedt te verlossen: paars-wit vangt nog 2 miljoen – Southampton meldde zich voor Onuachu

Deadline day nadert, want dinsdagnacht komt de wintermercato in binnen- en buitenland ten einde. Welke clubs versterken zich nog of doen nog spelers van de hand? Bij Anderlecht rekenen ze nog op een aantal versterkingen. Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat

Lees meer »

Knip in groenestroomcertificaten treft vooral kmo’s en landbouwers: “Niet 200, maar ruim 2.000 bedrijven dreigen steun te verliezen”

De knip die Vlaams energieminister Zuhal Demir in de groenestroomcertificaten wil doorvoeren, treft liefst tien keer zoveel bedrijven dan ze tot nu toe beweert. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Bovendien gaat het niet louter om grote, industriële spelers. De meerderheid zijn simpele kmo’s. Ook veel landbouwbedrijven verliezen hun steun. In specifieke gevallen dreigen zelfs enkele particulieren geraakt te worden.

Lees meer »

Emotioneel afscheid van geliefde dorpsslager Rik (59): “Op 1 januari werd het voor ons veel vroeger donker dan de avond viel”

“Het gemis is te hard om onder woorden te brengen. Te pijnlijk om te voelen. De realiteit dringt nog steeds niet helemaal door. Je was bijzonder graag gezien en was een prachtmens, op zoveel manieren.” In Beernem is zaterdagochtend op een emotionele manier afscheid genomen van Rik Van Hoecke (59). De dorpsslager kwam één week eerder om het leven bij

Lees meer »