Nieuwsfeed

Steeds meer bedrijven betalen loon door als je vrijwilligerswerk doet tíjdens je uren: “Zorgt voor betere werknemers”

Als vrijwilliger aan de slag bij een kleine vzw, terwijl jouw reguliere baas gewoon je loon blijft betalen? In steeds meer bedrijven is het een optie. Werknemers halen er voldoening uit, en dus is het een goeie zet, zegt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis. “De helpers high is heel vergelijkbaar met de runners high.”

Krantenkoppen in België

Opnieuw vertrouwelijke documenten gevonden in privéwoning Biden

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft bij een huiszoeking vrijdag in de privéwoning van president Joe Biden in Wilmington zes documenten in beslag genomen. Dat heeft Bidens advocaat Bob Bauer zaterdag meegedeeld, zo schrijven Amerikaanse media. Het gaat om ‘geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal’.

Lees meer »

10.000 Nederlandstalige buddy’s gezocht voor nieuwkomers

Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) zoekt 10.000 buddy’s voor nieuwkomers. Sinds 1 januari moeten die verplicht minstens 40 uren optrekken met een Nederlandstalige buddy die hen wegwijs maakt in de samenleving. De aanpak is onderdeel van het nieuwe inburgeringstraject van de Vlaamse regering.

Lees meer »

Wereldwijde verkoop van smartphones in recordtempo gedaald

De wereldwijde smartphoneverkopen zijn in de laatste drie maanden van afgelopen jaar in recordtempo gedaald. Mensen lijken voorzichtiger met grote uitgaven aan zaken als mobiele telefoons. Daarnaast zorgden gewelddadige protesten bij een grote fabriek voor iPhones in de Chinese stad Zhengzhou voor vertraagde leveringen bij Apple.

Lees meer »

Zelensky in tranen op herdenkingsdienst slachtoffers helikoptercrash Kiev, waar hij afscheid neemt van zijn minister van Binnenlandse Zaken

Oekraïens president Volodymyr Zelensky was zaterdag aanwezig op de herdenkingsdienst van de slachtoffers van de helikoptercrash. Vorige week vielen er zeker 17 doden en 25 gewonden bij de crash in de omgeving van Kiev. Onder hen verschillende prominente politici, zoals de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Denis Monastirski. Op bovenstaande videobeelden is te zien dat Zelensky het duidelijk moeilijk heeft.

Lees meer »

Russisch oorlogsschip met hypersonische wapens aan boord langs Belgische kust gepasseerd

Een Russisch fregat met een nieuwe generatie hypersonische kruisraketten aan boord is gisteren voorbij de Belgische kust gevaren. Het stak vervolgens het Nauw van Calais over. Vanmiddag meldde het Russische staatspersbureau Interfax op gezag van de Noordelijke Vloot van de Russische marine dat de ‘Admiraal Gorsjkov’ en zijn bevoorradingsschip de ‘Kama’ intussen Het Kanaal helemaal doorgevaren zijn in zuidelijke richting.

Lees meer »

Kyana Dobbelaere blijft kracht uit betreurde echtgenoot Miguel Van Damme halen: “Hij heeft mij sterk gemaakt. Dat moet ik blijven behouden”

Op 29 maart vorig jaar werd de voetbalwereld in rouw ondergedompeld door het overlijden van Miguel Van Damme. De Cercle-doelman verloor de strijd tegen leukemie en overleed op 28-jarige leeftijd. Hij liet echtgenote Kyana Dobbelaere en dochtertje Camille achter. VTM Nieuws-journaliste Lies Vandenberghe zocht Dobbelaere op voor een openhartig gesprek. “Miguel heeft mij sterk gemaakt”, vertelt ze in bovenstaande video.

Lees meer »

De energiefactuur wordt weer stukje duurder: dit moet je weten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft zijn hervorming van de btw op energie klaar. De btw komt permanent op 6 procent voor een bescheiden basispakket van gas en elektriciteit. Daarboven betaal je een accijns. Die moet in de toekomst helpen om grote prijsstijgingen onder controle te houden. Maar dat alles betekent wel dat energie per maand weer wat

Lees meer »