Nieuwsfeed

“Stikstof uit landbouw is schadelijker voor natuur dan stikstof uit industrie of verkeer”, zegt Instituut Natuur- en Bosonderzoek

Stikstof uitgestoten door de landbouw is schadelijker voor de natuur dan stikstof uitgestoten door het verkeer of door de industrie. Dat zegt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in een nieuwe studie waarover "De Morgen" bericht. De landbouwsector voelt zich onevenredig geviseerd door de stikstofplannen van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) die na het kerstreces opnieuw op tafel komen in de Vlaamse regering. Het dossier ligt bij alle betrokken partijen heel gevoelig.

Krantenkoppen in België

Duitse keuringsinstantie andermaal veroordeeld voor lekkende borstimplantaten

De Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland is donderdag opnieuw veroordeeld omdat het zijn werk niet naar behoren heeft gedaan toen het het materiaal onderzocht dat gebruikt zou worden in borstimplantaten. Die bleken uit niet-gecertificeerde siliconen te bestaan, die in sommige gevallen begonnen te lekken. Een handelsrechtbank in het Franse Toulon heeft de keuringsinstantie nu veroordeeld tot het uitbetalen van een schadevergoeding

Lees meer »

Boris Pistorius wordt de nieuwe Duitse minister van Defensie

In Duitsland heeft bondskanselier Olaf Scholz een nieuwe minister van Defensie aangesteld. Boris Pistorius van de sociaaldemocratische partij SPD zal er zijn partijgenote Christine Lambrecht opvolgen, die maandag opstapte als Defensieminister. "De juiste persoon", vindt bondskanselier Scholz. Het belooft niet eenvoudig te worden voor 62-jarige Pistorius, nu verschillende landen de druk op Duitsland opvoeren om zware artillerie te leveren aan

Lees meer »

Lufthansa dient bod in voor overname ITA Airways

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa dient een bod in voor de overname van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA Airways, de opvolger van Alitalia. Dat zou gebeuren volgens een scenario gelijkaardig aan dat van de overname van Brussels Airlines: eerst een minderheidsaandeel, en de optie om later de maatschappij volledig in te lijven.

Lees meer »

KOERS KORT. Voorjaarsprogramma De Lie krijgt vorm – Drie 16-jarigen mee op stage met Soudal-Quick.Step

Het voorjaarsprogramma van Arnaud De Lie (20) krijgt vorm. De eerste koers van het Waalse goudhaantje van Lotto-DSTNY in België wordt Kuurne-Brussel-Kuurne op 26 februari, maar hij begint zijn seizoen al op 22 januari in de nieuwe eendagskoers Clàssica Valenciana. Nadien rijdt hij de GP Marseillaise (29/1) en Ster van Bessèges (1/2 – 5/2) in Frankrijk om vervolgens weer terug

Lees meer »

Tienduizenden aanhangers van president Lula demonstreren voor democratie in Brazilië, Bolsonaro opgenomen in ziekenhuis

In Brazilië hebben in verschillende steden tienduizenden mensen geprotesteerd tegen de bestorming van overheidsgebouwen zondag. De manifestanten eisen dat iedereen die verantwoordelijk is voor de bestorming, ook gestraft wordt. Duizenden aanhangers van ex-president Jair Bolsonaro bestormden zondag het parlement, het Hooggerechtshof en het werkpaleis van de president in de hoofdstad Brasilia. Bolsonaro zelf verblijft in de VS en is daar

Lees meer »

Je fiets parkeren in een middeleeuws gebouw: win-winsituatie of respectloos?

Parkeer je binnenkort jouw fiets in het Groot Vleeshuis in Gent of moet er toch een andere bestemming worden gezocht voor het middeleeuwse gebouw? Die discussie beroert al een week lang de gemoederen in de Arteveldestad. Volgens het stadsbestuur en onder meer de Vlaamse Bouwmeester is het een win-winsituatie. Oppositiepartij N-VA is minder enthousiast. "Het gebouw verdient meer respect", klinkt

Lees meer »

LIVE TRANSFERS. Gouden Schoen-winnares Nicky Evrard transfervrij op weg naar Chelsea, Anderlecht denkt aan linksachter van Nottingham Forrest

Deadline day nadert. De wintermercato in binnen- en buitenland gaat zijn laatste dagen in. Welke clubs versterken zich nog of doen nog spelers van de hand? Bij Anderlecht rekenen ze nog op een aantal versterkingen. Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat

Lees meer »

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute: “Niet gezond dat macht binnen de club bij één persoon ligt”

“Dat één persoon alle macht heeft, is ongezond.” Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute (60) heeft in ‘De Afspraak’ nog eens gereageerd op de heisa van vorige week. De fans – of alleszins een deel ervan – eisten toen zijn ontslag. Vandehaute zette uiteindelijk een stap opzij door niet langer uitvoerend, maar wel niet-uitvoerend voorzitter te worden. “Ik ben vanaf nu de verbinding

Lees meer »