Nieuwsfeed

Tesla blijft zakken op Wall Street: laagste punt in twee jaar tijd

Het aandeel van Tesla is tot op het laagste punt in twee jaar tijd gezakt. De elektrische autobouwer is in vrije val op de beurs sinds CEO Elon Musk in april CEO werd van Twitter.

Krantenkoppen in België

Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is niet vol te houden”

De bekende Deense sterrenzaak Noma – meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld – sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een

Lees meer »

“Gerecht en gerechtigheid liggen nog ver uit elkaar”: Donorkind reageert na seponering van zaak tegen gynaecoloog die vrouwen met eigen sperma bevrucht zou hebben

Kwaad en ontgoocheld. Zo voelt Stefan (*) zich nu de zaak tegen de gynaecoloog die mogelijk zijn vader is, is geseponeerd. Stefan getuigde vorige zomer in "Terzake" over hoe de fertiliteitsarts mogelijk zijn eigen sperma zou hebben gebruikt bij de bevruchting van zijn moeder. "Op dergelijke feiten zou geen verjaring mogen staan", vindt Stefan. "Maar wij blijven strijden voor gerechtigheid,

Lees meer »

“Ons kinderzitje werd in de gang gezet. Zonder baby”: Sam Bettens vertelt in ‘Het huis’ over loodzwaar adoptieproces

“Ik heb wel een route afgelegd.” Het is de afrondende uitspraken van Sam Bettens vanavond in ‘Het huis’ op Eén. Naast muzikaal succes slaat die route vooral op een eigenzinnig, niet altijd evident privé-parcours. Zo vertelt Sam vrank en vrij hoe een vader een adoptiekind weigerde af te staan, omdat Sam en partner Stef toen nog een lesbisch koppel waren.

Lees meer »

ANALYSE. “Sinds het harde ontslag van Eva De Bleeker kleeft de lekkende begroting als een vervelende kauwgom aan de blauwe schoen”

“Deze week zette financiënminister Van Peteghem één van de grote voorjaarsdossiers prominent op de overvolle federale voorjaarsagenda: de hervorming van de energiefactuur. Alsof hij de regie van de premier overnam. Tot ergernis van die laatste”, schrijft Carl Devos. “De Oost-Vlaamse kopmannen treffen elkaar wel vaker voor wat sierschermen. Maar de discussie over de accijnsverhoging is klein bier vergeleken met wat

Lees meer »

Trump Organization krijgt boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude

De Trump Organization, het zakenimperium van voormalig president Donald Trump, is vrijdag veroordeeld tot een boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude en andere misdrijven die zijn gepleegd in het kader van een jarenlange regeling om enkele van zijn topmanagers te helpen om belasting over hun beloning te ontwijken. Dat heeft een rechter in Manhattan vrijdag besloten.

Lees meer »

Monza-eigenaar Berlusconi na stunt tegen Juventus platgebeld over beloofde “bus vol prostituees”

En toen stond zijn telefoon roodgloeiend. Nadat Silvio Berlusconi (86), tegenwoordig voorzitter van voetbalclub AC Monza, tijdens het jongste kerstfeestje zijn spelers “een bus vol met prostituees” beloofd had wanneer ze een topclub klopten, ging de ploeg gisteren met 0-2 bij Juventus winnen. Het is nog niet bekend of Berlusconi zijn belofte is nagekomen. De sociale media-cel van de club

Lees meer »