Nieuwsfeed

Van Aert klopt Van der Poel na bloedstollend duel in Heusden-Zolder, Nederlander schiet in volle sprint uit z’n klikpedaal

Wout van Aert heeft de Superprestigemanche in Heusden-Zolder gewonnen. De Belgische kampioen haalde het na een bloedstollend duel in de sprint van Mathieu van der Poel. De Nederlander schoot in volle finale uit z’n klikpedaal.

Krantenkoppen in België

Belgische tickets voor Tomorrowland meteen uitverkocht

De voor het Belgische publiek voorbehouden tickets voor Tomorrowland 2023 zijn uitverkocht. "Die waren op 20 minuten de deur uit", laat de organisatie weten. Vanavond start de internationale voorverkoop en in de loop van de namiddag en avond lost de organisatie ook de namen van de artiesten dit jaar op het podium zullen staan in De Schorre in Boom.

Lees meer »

Pick-up ramt gevel van rijwoning Marie-Christine en Didier: “De bestuurder is na de klap gewoon naar huis gewandeld”

Een man uit Rekkem heeft zondagmorgen in alle vroegte brokken gemaakt toen hij met z’n pick-up truck twee elektriciteitspalen en evenveel geparkeerde auto’s ramde. Eén van de aangereden voertuigen boorde zich in de voordeur en gevel van een rijwoning. “Ik schrok wakker en dacht eerst aan een ontploffing op de transportzone Lar”, zegt bewoonster Marie-Christine Versavel. “En dus draaide ik

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Zijn geldsancties voor ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een goed idee? Dit is jullie mening

Het gaat slecht met de Nederlandse taalvaardigheid van kleuters. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een geldsanctie opleggen. Hij denkt aan minder kindergeld of premies van de overheid afnemen. Zijn deze geldsancties voor ouders van kleuters die slecht Nederlands spreken een goed idee? Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici

Lees meer »

Duitse keuringsinstantie andermaal veroordeeld voor lekkende borstimplantaten

De Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland is donderdag opnieuw veroordeeld omdat het zijn werk niet naar behoren heeft gedaan toen het het materiaal onderzocht dat gebruikt zou worden in borstimplantaten. Die bleken uit niet-gecertificeerde siliconen te bestaan, die in sommige gevallen begonnen te lekken. Een handelsrechtbank in het Franse Toulon heeft de keuringsinstantie nu veroordeeld tot het uitbetalen van een schadevergoeding

Lees meer »

KIJK. Inbreker verstopt zich na crash met wagen, maar wordt gevat door agent: ook tweede kompaan opgepakt, derde nog op de loop

De drie inbrekers die vrijdagavond op de hoek van de Kortenbergsesteenweg met de Blockmansstraat in Steenokkerzeel met een wagen in de voortuin van een flatgebouw belandden, worden gelinkt aan feiten in Kortenberg en Herent. De kluis die aangetroffen werd, zou in een woning in Kortenberg gestolen zijn. Twee mannen werden opgepakt, de derde is nog spoorloos. Op bewakingsbeelden is te

Lees meer »

Will Still, op zijn 30ste (!) architect van het champagnevoetbal van Reims, kijkt nu Messi en Mbappé in de ogen: “Misschien is mijn naam in Parijs al eens genoemd”

In de hoofdstad van de Champagnestreek speelt Stade Reims volgens Franse waarnemers momenteel champagnevoetbal. Aan het roer van Reims, dat zondag naar PSG trekt, staat onze landgenoot Will Still. “Coach, dat klinkt zo… vaderlijk.” Interview met een 30-jarig trainerstalent. “Sinds het WK is mijn GSM nog niet gestopt met rinkelen.”

Lees meer »

De vijf boeken van de week: een ode aan Remco Evenepoel, een zelfhulpboek en een literaire thriller die zich afspeelt op Linkeroever 

Hét boek van deze week is ongetwijfeld "Reserve", de autobiografie van prins Harry die in alle media uitvoerig is besproken. De andere vijf boeken die VRT NWS tipt zijn het boek dat Sporza-journalist Christophe Vandegoor schreef over Remco Evenepoel, een zelfhulpboek van Servaas Bingé dat je in 21 dagen nieuwe -lees: gezonde- gewoontes aanleert, een literaire thriller die zich afspeelt

Lees meer »

Twee doden door lawine in Japan

In de centraal gelegen Japanse regio Nagano hebben twee mannen de passage van een lawine, zondag, niet overleefd. De politie meldt maandag dat hun lichamen werden gevonden. De Japanse autoriteiten hebben de slachtoffers niet geïdentificeerd, maar het Amerikaanse skitijdschrift Mountain Gazette schrijft dat de Amerikaanse freestyleskiër Kyle Smaine (31) zondag in Nagano is omgekomen.

Lees meer »