Nieuwsfeed

Vierde Japanse minister stapt op in twee maanden

14:02 De Japanse regering ziet met haar minister van Wederopbouw al het vierde kabinetslid aftreden in twee maanden. Premier Fumio Kishida probeert intussen wanhopig zijn dalende populariteitscijfers op te …

Krantenkoppen in België

Londen zet schouders onder onderzoek naar Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne: speciale top in maart

Het Verenigd Koninkrijk wil vaart zetten achter het onderzoek naar Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne en organiseert daarom samen met Nederland een internationale top, maakt de Britse regering bekend. Ministers van Justitie uit de hele wereld zullen in maart bijeenkomen in Londen om financiële en praktische steun te organiseren voor het werk van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Lees meer »

Natalia openhartig over het moederschap: “Er komt geen derde kindje, het is nu al soms overleven”

Na zes jaar radiostilte is Natalia (42) helemaal terug met haar nieuwe plaat ‘Hallelujah To The Beat’. Haar muzikale carrière combineert ze met haar leven als mama van twee kinderen. En dat blijkt geen gemakkelijke opdracht. In ‘Goeiemorgen Morgen!’ vertelt de zangeres openhartig over haar worstelingen met het moederschap. “Een derde kindje komt er zeker niet meer”, klinkt het.

Lees meer »

Lijfwacht van Andrew Tate noemt vrouwen die klacht indienden tegen zijn baas “jong en dom”: “Ze dachten dat ze zijn vrouw zouden worden”

De lijfwacht van de omstreden influencer en ex-kickbokser Andrew Tate, die sinds eind vorig jaar in de gevangenis in Roemenië zit, heeft tijdens een interview met de Britse omroep ‘BBC’ het opgenomen voor zijn werkgever. Hij noemde de vrouwen die tegen Tate een klacht hebben ingediend “jong en dom”. De meeste zouden jonger dan 25 geweest zijn, zo vertelt lijfwacht

Lees meer »

Met Marc Degryse op bezoek bij Michel Preud’homme in Tenerife, de laatste doelman op de erelijst: “De Gouden Schoen was ons leven. Onze Ballon d’Or”

Van het select clubje van vijf is híj de strafste. Michel Preud’homme (63): de enige doelman die de Gouden Schoen niet één, maar twee keer wist te winnen – in 1987 en 1989. Reden genoeg om met Marc Degryse naar Tenerife te reizen voor een zeldzaam interview. “Ik heb geen dromen meer. Behalve dan gezond blijven en genieten van de

Lees meer »

Belgen nemen te veel slaappillen: wat zijn de risico’s? Slaap-experts bespreken (gezondere) alternatieven

1 op de 10 volwassen Belgen neemt op regelmatige basis een slaapmiddel, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. Het aantal daalt, maar is nog steeds veel te hoog. Om die reden worden vanaf 1 februari apothekers ingezet om het slaapmiddelengebruik bij hun klanten te helpen afbouwen. Johan Verbraecken van het UZA-slaapcentrum en neuroloog Steven Laureys leggen uit hoe verslavend slaappillen

Lees meer »

Ebru Sari, de ontwerpster die de WAG’s op de Gouden Schoen laat stralen: “Je mag hen niet kleden in de kleuren van de vijand”

Sexy jurken, elegante kapsels en een voetballer als arm candy. Voor WAG’s is de Gouden Schoen hét moment om te stralen. En ontwerpster Ebru Sari (28) van Atelier ExC kroont zich tot hofleverancier qua outfits. Onder andere de echtgenotes van Toby Alderweireld en Simon Mignolet zullen in haar creaties op de rode loper paraderen. “Ofwel steelt je decolleté de show,

Lees meer »

Eén dode en meerdere gewonden bij zwaar ongeval ter hoogte van Planckendael: auto zou ingereden zijn op voetgangers

Op de Leuvensesteenweg in Muizen, een deelgemeente van Mechelen, is zaterdagochtend een ernstig verkeersongeval met voetgangers gebeurd ter hoogte van dierenpark Planckendael. Dat bevestigt de lokale politie. Er is sprake van één dode en meerdere gewonden. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande spreekt van een “zeer ernstig” ongeval.

Lees meer »

INTERVIEW. Stephanie D’Hose, coming lady van Open Vld: “Ik vind het echt van belang om het profitariaat aan te pakken, werken moet meer lonen”

Hoe kijkt de coming lady van de liberalen Stephanie D’Hose naar het ontslag van partijgenote Eva De Bleeker? “Het was onvermijdelijk.” De politiek? “Het gaat te vaak over wie de grootste ballen heeft.” En over mannen gesproken: “Ja, er is nog veel paternalisme in de politiek, ook in mijn partij. Een minister wilde ooit dat ik de potloodtest doorstond voor

Lees meer »

Imec-onderzoekers leggen met speciale camera basis voor betere opsporing bij patiënten van traag groeiende hersentumoren

Onderzoekers van het Leuvense technologiecentrum imec hebben een veelbelovende manier ontwikkeld om laaggradige gliomen op te sporen in vivo, in levend weefsel van patiënten. De ontdekking zou chirurgen op termijn in staat moeten stellen om deze traag groeiende hersentumoren makkelijker te detecteren tijdens operaties en beter te verwijderen. Voor patiënten zou dat een groot verschil maken. De doorbraak kwam er

Lees meer »

Lopen er binnenkort weer dodo’s rond? Wetenschappers zijn hoopvol

Is er een meer iconisch uitgestorven dier dan de dodo? Vast niet. De gezellige vogel die niet kan vliegen leefde tot het einde de 17e eeuw op het kleine eiland Mauritius, maar stierf toen uit. Nu zijn Amerikaanse wetenschappers van plan het dier terug te brengen aan de hand van een gedurfd initiatief dat gebruik maakt van DNA-analyses, genbewerkingstechnologie en

Lees meer »

“Ooit snoof ik zeven uur aan één stuk cocaïne”: ‘Got Talent’-jurylid Dan Karaty maakt komaf met zijn demonen

Vlaanderen leerde hem kennen als ‘Diamond Dan Karaty’, maar achter de tandpastasmile van het voormalige ‘Belgium’s Got Talent’-jurylid zat een groot geheim verborgen. Het televisiegezicht, dat inmiddels al bijna twee jaar nuchter is, was 25 jaar lang alcoholist. Een verrassing voor velen, maar ondertussen steekt Karaty (46) zijn problemen niet meer onder stoelen of banken. In zijn podcast ‘Dan Karaty

Lees meer »