Nieuwsfeed

Vincent Van Quickenborne: “Twee keer moeten onderduiken in een safe house: zoiets had ik nooit verwacht”

Ook tijdens de feestdagen moet minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (49) in een safe house schuilen voor de wraak van criminelen. Eerder was er een poging om hem te ontvoeren. Een bijzonder jaar dus voor de liberaal.

Krantenkoppen in België

Felix Denayer klaar voor beslissende WK-fase met Red Lions: “We zijn hier niet om speciale ervaringen op te doen, wel om de wereldtitel te winnen”

Nu de poulewedstrijden zijn afgerond staan de Red Lions vanaf vandaag voor de beslissende fase op het WK in India. Straks, om 14.30 uur, is niet het thuisland de opponent in de kwartfinale, maar wel het eerder verrassende Nieuw-Zeeland. Veel maakt het voor kapitein Felix Denayer (32) niet uit: “Zeker na hun zege tegen India zijn we gewaarschuwd, maar we

Lees meer »

Bart De Wever haalt uit naar federale regering op N-VA-nieuwjaarsreceptie: “Verder aanmodderen heeft geen zin”

Bij de verkiezingen in 2024 hebben Vlamingen de keuze tussen het confederalisme – waarbij de bevoegdheden bij de deelstaten terechtkomen en ze samen afspreken wat nog op het federale niveau gebeurt – of de verarming. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. De Wever haalde fel uit naar de federale regering en benadrukte dat

Lees meer »

“Het recht om te sterven gaf haar de moed om volop voor het leven te gaan”: drie beste vrienden van Marieke Vervoort getuigen

Dat het recht om vredig en pijnvrij te kúnnen sterven als het ondraaglijk wordt, je de goesting kan geven om volop te leven. Dat wilde onze gouden paralympiër Marieke Vervoort aantonen door haar laatste drie levensjaren van dichtbij te laten volgen door enkele Amerikaanse documentairemakers. De film ‘Addicted to life’ gaat zaterdagavond in première op het filmfestival van Oostende. Op

Lees meer »

Derde van nieuwe auto’s is geëlektrificeerd

Het aandeel geëlektrificeerde auto’s in de nieuw ingeschreven auto’s is in 2022 verder toegenomen. Was in 2021 nog een vierde van de nieuwe auto’s plug-in, hybride of ‘puur’ elektrisch, dan was dat in 2022 al meer dan een derde. Dat blijkt donderdag uit cijfers die automobielfederatie Febiac bekendmaakt. Het zijn vooral bedrijven en zelfstandigen die de weg gevonden hebben naar

Lees meer »

Gezondheidstoestand van Siciliaanse maffiabaas Denaro “ernstig”, politie vindt tweede schuilplaats

"De gezondheidstoestand van Matteo Messina Denaro is ernstig", dat zegt het hoofd van de afdeling oncologie van de kliniek waar Denaro behandeld werd. De maffiabaas heeft kanker, maandag werd hij gearresteerd in het ziekenhuis. Denaro was al 30 jaar voortvluchtig. De politie heeft nu ook een tweede schuilplaats van Denaro ontdekt, waar mogelijk belangrijke informatie te vinden is.

Lees meer »