Nieuwsfeed

Vlaamse regering onthardt en vergroent 103 speelplaatsen

De Vlaamse regering investeert zo’n negen miljoen euro in de ontharding en vergroening van speelplaatsen aan scholen. Via de projectoproep Natuur in je School worden 103 grijze speelplaatsen omgevormd tot groene en biodiverse alternatieven.

Krantenkoppen in België

Voorstel van Europees groene industrieplan van 250 miljard euro wordt kritisch onthaald door veel lidstaten

De Europese Commissie heeft haar langverwachte groene industrieplan voorgesteld. Het "Green Deal Industrial Plan" van 250 miljard euro is het Europese antwoord op de Amerikaanse miljardensubsidies voor de groene industrie en de oneerlijke concurrentie uit China, waarmee het voor bedrijven aantrekkelijk moet blijven om in Europa te produceren. "Het gaat eigenlijk om bestaand geld uit het groot herstelfonds voor na

Lees meer »

Twee vliegen in een klap voor Nederlandse regering? “Boeren die stoppen door strenge stikstofregels kunnen aan kinderopvang doen”

De regering van Nederland is in gesprek met gemeenten om te kijken of er soepeler kan worden omgegaan met het realiseren van bijvoorbeeld kinderopvang op boerenerven. Veel boeren zijn op zoek naar andere activiteiten nu hun inkomsten mogelijk (deels) wegvallen door de strengere stikstofregels. Maar boeren lopen nu tegen allerlei regels aan, zoals bestemmingsplannen die eerst moeten worden gewijzigd.

Lees meer »

Dit voorjaar ruim 430 miljoen euro aan overwinstbijdrage geïnd bij energiesector

Een eerste deel van de solidariteitsbijdrage of overwinstbijdrage van de energiesector is ontvangen door de federale overheid. Het gaat om 300 miljoen euro van gasnetbeheerder Fluxys. In februari komt er nog 134,5 miljoen euro aan solidariteitsbijdrage van de petroleumsector. Hoeveel de elektriciteitssector zal moeten bijdragen in de vorm van een overwinstbelasting is nog niet bekend. Dat laat energieminister Tinne Van

Lees meer »

“Neen”: Biden (voorlopig) resoluut tegen de levering van gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne

De Verenigde Staten zullen geen F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd op een persmoment. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz maakte gisteren bekend dat Duitsland geen gevechtsvliegtuigen zal leveren aan Oekraïne. Dat is een streep door de rekening van de Oekraïense president Zelenski, die de vliegtuigen naar eigen zeggen dringend nodig heeft.

Lees meer »

“Temptation” Megan wil geen belastingen betalen op inkomsten OnlyFans: “Geen andere woorden voor dan fraude”

Influencer Megan Desaever, bekend van "Temptation Island" op Play 4, vertelt in een interview op YouTube dat ze geen belastingen betaalt op het geld dat ze verdient met haar OnlyFans-account. Ze vindt het niet eerlijk dat haar zoveel inkomsten wordt afgenomen en wil eventueel naar Dubai verhuizen om nooit meer belastingen te betalen. Weigeren je belastingen te betalen en simpelweg

Lees meer »

Vlaamse gezinnen best tevreden over hun relatie, woning en welbevinden

Negen op de tien ouders met een partner ervaren die relatie als positief. Dat blijkt uit de tweede Vlaamse gezinsenquête die de Vlaamse overheid bij meer dan 3.000 gezinnen in Vlaanderen heeft gehouden in 2021. De Vlaamse overheid wil met de gezinsenquête in kaart brengen hoe gezinnen in Vlaanderen het gezinsleven ervaren, wat ze daarbij moeilijk vinden, wat ze nodig

Lees meer »