Nieuwsfeed

Voor het eerst meer dan 200.000 leden voor Tennis Vlaanderen, met dank aan padel: “En het werkelijke aantal padelspelers ligt nog een pak hoger”

Fijne feestdagen voor Tennis Vlaanderen. Voor de eerste keer in de geschiedenis zag de tweede grootste federatie van het land het ledenbestand boven de magische grens van 200.000 aangesloten sporters gaan. 201.247 om precies te zijn, met dank aan padel dat blijft groeien.

Krantenkoppen in België

KIJK. In 5 minuten je telefoon opladen? Dit is de batterij van de toekomst

In Las Vegas is de grootste technologiebeurs ter wereld begonnen. Op de CES (Consumer Electronics Show) tonen bedrijven hun technologische vernieuwingen. Dat doet ook het Nederlandse technologiebedrijf LeydenJar. Ze gooien dit jaar hoge ogen met hun ‘batterij van de toekomst’. Met het materiaal silicium kan een batterij dubbel zoveel energie opslaan én gebeurt dit ook nog eens pijlsnel. Dat kan

Lees meer »

Oud-rijkswachter Herman Vernaillen overleefde moordaanslag door Robert Beijer: “Ik heb nadien mijn 3 kinderen leren schieten”

Een huiszoeking bij Robert Beijer in Thailand, doet de hoop op een doorbraak in het onderzoek rond de Bende van Nijvel voor de zoveelste keer opflakkeren. Maar oud-rijkswachter Herman Vernaillen (81), die ooit ei zo na doodgeschoten werd door Beijer, blijft er in "Terzake" onbewogen bij. Nochtans heeft de aanslag van 41 jaar geleden een diepe indruk nagelaten op hem

Lees meer »

Tot 8% van de volwassenen krijgt griep: hoe bescherm je jezelf tegen de ziekte? “Besmetting gebeurt vooral via druppeltjes die vrijkomen bij hoest- en niesbuien”

Eerder dit jaar moesten ziekenhuizen al niet-dringende zorg uitstellen omdat het personeel getroffen wordt door griep, RSV en het coronavirus. En ook nu nog zitten heel wat mensen thuis met de griep. Maar wat veroorzaakt die ziekte? Hoe kan je een besmetting voorkomen? We vroegen het aan onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “Ook als je niet meteen in de buurt komt

Lees meer »

Dode bij aanval op Azerische ambassade in Iran

De ambassade van Azerbeidzjan in de Iraanse hoofdstad Teheran is vrijdagochtend aangevallen. Minstens een persoon is om het leven gekomen bij het incident, en zeker twee anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Azerische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Lees meer »

Bende van Nijvel-speurders doorzoeken Thaise woning van ex-rijkswachter Robert Beijer: “Maar hij is niet opgepakt in het kader van dat dossier”

In Thailand is voormalig rijkswachter Robert Beijer opgepakt. Onderzoekers van de Bende van Nijvel doorzoeken er zijn woning in het kader van het onderzoek naar de aanslagen van de beruchte Bende van Nijvel, in de jaren 80. Maar dat Beijer er ook werd opgepakt, heeft niks te maken met dat onderzoek, zo benadrukt het federaal parket. Volgens de Thaise autoriteiten

Lees meer »

Adrie van der Poel en Niels Albert draaien al warm voor het WK veldrijden: “Wij konden nog rustig op restaurant gaan, dat kunnen Wout en Mathieu niet meer”

Hoogerheide, dat is Adrie van der Poel die zijn laatste cross reed. Dat is zijn zoon Mathieu die vijf keer won. En dat is Niels Albert die, minder dan drie maanden nadat zijn milt was verwijderd, wereldkampioen werd. Zondag wordt in Hoogerheide de moeder van alle veldritduels tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel gereden. Vader Adrie en

Lees meer »