Nieuwsfeed

“Wagner-baas brengt bezoek aan soldaten in Bachmoet en feliciteert hen met uithaal naar Russische legerchef”

Jevgeni Prigozjin, de Russische oligarch en oprichter van het huurleger Wagner, zou een bezoek hebben gebracht aan de Wagner-soldaten die vechten in de Oost-Oekraïense stad Bachmoet. Beelden van het zogenaamde bezoek circuleren op sociale media, maar zijn niet onafhankelijk geverifieerd. Prigozjin zou ook zijn felicitaties hebben aangeboden aan de soldaten die gisteren fel uithaalden naar de stafchef van het Russische leger, Valery Gerasimov. Volgens bepaalde bronnen wijst dat mogelijk op een toenemende machtsstrijd tussen de twee Russische topfiguren.

Krantenkoppen in België

Twee vuilnismannen zorgden voor schat aan informatie over aanslagen van Zaventem

‘Alles loopt hier goed. Iedereen is klaar voor de opdracht. We hebben al 130 kilogram explosieven gemaakt.’ Kamikaze Najim Laachraoui klinkt enkele dagen voor de aanslagen beangstigend optimistisch, bleek gisteren tijdens het terreurproces in Brussel. Speurders ontdekten zijn audioboodschap op een computer die ze door een enorm toeval in handen kregen. Dankzij twee vuilnismannen.

Lees meer »

Knip in groenestroomcertificaten treft vooral kmo’s en landbouwers: “Niet 200, maar ruim 2.000 bedrijven dreigen steun te verliezen”

De knip die Vlaams energieminister Zuhal Demir in de groenestroomcertificaten wil doorvoeren, treft liefst tien keer zoveel bedrijven dan ze tot nu toe beweert. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Bovendien gaat het niet louter om grote, industriële spelers. De meerderheid zijn simpele kmo’s. Ook veel landbouwbedrijven verliezen hun steun. In specifieke gevallen dreigen zelfs enkele particulieren geraakt te worden.

Lees meer »

LIVE TRANSFERS. Watford lijkt Anderlecht van Wesley Hoedt te verlossen: paars-wit vangt nog 2 miljoen – Southampton meldde zich voor Onuachu

Deadline day nadert, want dinsdagnacht komt de wintermercato in binnen- en buitenland ten einde. Welke clubs versterken zich nog of doen nog spelers van de hand? Bij Anderlecht rekenen ze nog op een aantal versterkingen. Versterkt titelfavoriet Genk zich nog? Tast Paul Gheysens in de buidel in de hoop de Limburgers nog van de eerste plaats te stoten? En wat

Lees meer »

Een rood gezicht met opvallende bloedvaatjes: wat kan je doen tegen couperose? “Zalfjes die je zonder voorschrift krijgt, hebben meestal geen effect”

Ze zijn pijnloos, maar dikwijls wel vervelend: de fijne, rode bloedvaatjes in het gezicht die bij couperose erg zichtbaar zijn. Helemaal weg krijg je ze nooit, maar een laserbehandeling kan soms soelaas brengen. “Kijk wel uit waar je dat laat doen”, zegt dermatoloog Stefanie Bracke. “Elke laserbehandeling houdt risico’s in, maar niet-artsen gebruiken vaak minder krachtige toestellen, waardoor de haarvaatjes

Lees meer »

China won vorig jaar meer steenkool dan ooit

China heeft in het afgelopen jaar een recordhoeveelheid steenkool uit de grond gehaald. In totaal werd 4,5 miljard ton aan kolen gedolven, zo heeft het Chinese statistiekbureau becijferd. Dat is een toename van 9 procent ten opzichte van 2021. Ook de gasproductie steeg, met 6,4 procent, tot 218 miljard kubieke meter.

Lees meer »

Eén man staat aan het roer van de grootste popcornfabriek van Kinepolis: “Psychologische drama’s zijn niet goed voor de verkoop”

Vroeger ondenkbaar, vandaag vaste prik. Een op de vijf bioscoopbezoekers koopt steevast popcorn voor bij de film. Het epicentrum van ’s?lands populairste cinemasnack ligt in Antwerpen. In een kleine keuken boven de cinemazalen van Kinepolis popt één vaste medewerker van ’s?ochtends tot ’s?avonds non-stop maïs. Goed voor 300?kilo per dag. En jawel, dat geraakt allemaal moeiteloos op. “Onze lonen worden

Lees meer »

Martine Jonckheere krijgt steun van (ex-)collega’s na kankerdiagnose: “Wat ze haar bij ‘Familie’ gelapt hebben, heeft er ingehakt”

“Het verdriet en de stress na het ontslag bij ‘Familie’ hebben de gezondheid van Martine zeker geen goed gedaan”, zegt actrice Jacky Lafon. Bekende collega’s en vrienden betuigen in ‘Dag Allemaal’ hun steun aan Martine Jonckheere (66) nu ze voor de tweede keer tegen borstkanker vecht, en ook haar tweede borst moeten laten amputeren. “Toen we haar moesten laten vervangen,

Lees meer »

“Mijn laatste uur zou geslagen zijn, maar ik sta hier nog fris en gezond”: Vooruit-voorzitter Conner Rousseau houdt nieuwjaarstoespraak onder extra bewaking

Conner Rousseau is onder extra politiebewaking afgezakt naar de nieuwjaarsreceptie van Vooruit in zijn eigen stad Sint-Niklaas. Recent zijn ernstige bedreigingen geuit aan het adres van de partijvoorzitter. "Mijn laatste uur zou geslagen zijn, maar ik sta hier nog fris en gezond", zegt hij in "De zevende dag". Hij meent dat de Vivaldi-regering opnieuw successen moet boeken en moet durven

Lees meer »

Van balletjes in tomatensaus tot vol-au-vent: hoe maak je Vlaamse klassiekers op een gezondere manier klaar zonder smaakverlies?

Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.”

Lees meer »

Vakbonden breken sociaal overleg in dienstenchequesector af

De vakbonden hebben maandag het sociaal overleg in de dienstenchequesector afgebroken. Ondanks het maandag gepubliceerde inspectieverslag dat melding maakt van tal van overtredingen op de regelgeving rond welzijn van het personeel, neemt de sectorfederatie Federgon de zaak niet serieus, klinkt het bij ABVV, ACV en ACLVB.

Lees meer »

Waarom schrapt Netflix populaire series als “1899”? “Belangrijk is hoe gretig publiek iets verslindt, daarin zit macht van kijker”

Streamingplatform Netflix lijkt de jongste tijd de ene na de andere reeks vroegtijdig af te voeren, denk maar aan de populaire Duitse sciencefictionreeks "1899", "Space force" met Steve Carell en de komische animatiereeks "Inside job". Daan Borloo, co-auteur van "De Netflix essays" ging in het Radio 1-programma "De wereld vandaag" op zoek naar verklaringen.

Lees meer »