Nieuwsfeed

Wat is ‘Over de oceaan’ fascinerende en ontroerende televisie

.

Krantenkoppen in België

Russische militaire bloggers zijn woedend over staakt-het-vuren: “Nutteloze zet die niet zal slagen”

Het tijdelijke staakt-het-vuren, verworpen door Oekraïne, ging om 10 uur Belgische tijd van kracht. De Russische troepen zouden eenzijdig de wapens laten zwijgen in Oekraïne. Althans dat was het opzet, maar langs beide kanten van het front in Bachmoet wordt nog geschoten, zo stellen journalisten ter plaatse vast. Het bevel van Vladimir Poetin om over te gaan tot een staakt-het-vuren

Lees meer »

Apple wil vanaf volgend jaar eigen modemchip maken

Het werk dat techgigant Apple verzet om een eigen modemchip te ontwikkelen voor in zijn mobiele telefoons moet al volgend jaar resultaat opleveren. Eind 2024 of begin 2025 wil Apple een eigen chip hebben die mobiele telefonie, wifi en bluetooth moet combineren, schrijft financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Dat is een jaar later dan de oorspronkelijke plannen, maar

Lees meer »

Ziekenfondsen verhogen ledenbijdrage in 2023

De ziekenfondsen in Vlaanderen verhogen in 2023 de maandelijks ledenbijdrage, zo blijkt uit een rondvraag. Zo vraagt de Christelijke Mutualiteit (CM) dit jaar 1,10 euro extra per maand, het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds (VNZ) verhoogt het lidgeld dan weer met 0,08 euro.

Lees meer »

Poetin stuurt “Generaal Armageddon” de laan uit en stelt opnieuw bevelhebber aan: “Vrees voor Russische mobilisatie groeit”

De Russische president Vladimir Poetin heeft "Generaal Armageddon", de bevelhebber van het Russische offensief in Oekraïne, slechts drie maanden na zijn aanstelling de laan uitgestuurd. Valeri Gerasimov, de huidige stafchef van het Russische leger, zal vanaf nu de "speciale militaire operatie" in Oekraïne leiden. Door de plotse verandering van gezag groeit opnieuw de vrees voor een nieuwe Russische militaire mobilisatie.

Lees meer »

Denemarken wint Bocuse d’Or, België met lege handen naar huis

Het Deense team, dat eerder de Europese finale van de Bocuse d’Or had gewonnen, is maandag laureaat geworden in de eerste mondiale editie van de culinaire wedstrijd. Noorwegen haalde de tweede plaats, Hongarije werd derde. België vertrekt met lege handen van de wedstrijd tijdens het Salon International de la Restauration (SIRHA) in het Franse Lyon.

Lees meer »